Novi trend nege kože je idealen za suho in dehidrirano kožo

trend nege kože

Ko govorimo o negi kože, nas ne more več nič presenetiti. Od hladnih žlic na obrazu, do raznega sadja in zelenjave, pa vse do kuhinjskih sestavin in bizarnih izdelkov, ki so na voljo na tržišču. Novi trend nege kože, ki je zaživel na TikToku, pa se imenuje slugging. Poglejmo, za kaj gre.

Novi trend nege kože, imenovan slugging, narekuje, da na obraz pred spanjem nanesete izdelek na osnovi petrolatuma, ki je znan tudi kot »petroleum jelly«, ki bo kožo čez noč globoko navlažil. Bistvo je v tem, da vlago ‘zaklenete’ v kožo ter na obrazu ustvarite okluzivni sloj. Na ta način preprečite izgubo vode. Eden takšnih izdelkov je vazelin, ki se ga lahko uporablja v različne namene, eden od njih pa je ravno ta.

Vendar, pozor, ta trend ni povsem brez stranskih učinkov

Dober je za suho kožo, vsekakor pa ni primeren za vse tipe kože. Če ste podvrženi aknam ali alergijam in reakcijam na koži, potem tega trenda nikakor ne preizkušajte, saj vam bo zamašil pore. Pomembno pa je tudi poudariti, da slugging ne pomeni, da ne smete več uporabljati krem in serumov, ravno nasprotno. Vaša negovalna rutina naj ostane nespremenjena, dodajte ji le vazelin ali katero od težkih krem, da v kožo ‘zaklenete’ vse izdelke, ki ste jih nanesli pred tem.

 

Obstaja razlika med vlaženjem in hidriranjem kože

Foto: gpointstudio / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr