„Pinpoint pudranje“ je nova tehnika nanosa pudra, ki je obnorela lepotni svet

tehnika nanosa pudra

Tehnika nanosa pudra „pinpoint“ zagotavlja sijočo kožo – brez prekomernega izločanja sebuma. Poglejmo, kakšna je ta posebna tehnika in zakaj jo morate nujno preizkusiti.

Če spadate med tiste ženske, ki si želijo sijoče polti, obenem pa ne želijo mastnih predelov na obrazu, ta videz verjetno težko dosežete doma. Sedaj pa so nam vizažisti razkrili skrivnost nove tehnike „pinpoint pudranja“.

Tekoče podlage, ki kožo matirajo, v tem primeru niso rešitev, saj bodo uničile sijaj, ki ga želite doseči. Kako torej doseči ta videz, ki ne bo masten, a bo koži vseeno podaril tisti zdravi sijaj? Na družbenih omrežjih se je v zadnjem času pojavila tehnika, ki jo uporabljajo umetniki ličenja zvezdnikov. Te tehnike se poslužujejo predvsem, ko zvezdnice ličijo za rdečo preprogo. Skrivnost je v nanosu transparentnega pudra, ki ga z majhnim čopičem nanašajo na predele obraza, ki se najprej začnejo svetiti. Na ta način boste dosegli naraven lesk, istočasno pa ustavili prekomerno izločanje sebuma. Tako se bo na koži ustvarilo ravnovesje, ki bo videti veliko bolje, kot če bi celoten obraz matirali.

Tehnika nanosa pudra „pinpoint“

Za to tehniko najprej potrebujete dober čopič. Idealen je tisti, ki se uporablja za nanos senčila, saj je dovolj majhen. Nato potrebujete transparentni puder v prahu (mleti, ne v kamnu), s katerim boste nežno matirali kritične predele – T-predel, predel med obrvmi, pod očmi in malce na nosu.

Na posnetku si poglejte celoten proces nanosa pudra:

Igralka Selena Gomez se je pokazala povsem brez ličil in izdala svojo rutino večernega ličenja

Foto:  Theo Wargo via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr