Popolna pričeska glede na obliko obraza in tip las

popolna pričeska

Lasje od nekdaj predstavljajo lepotni simbol, ne glede na njihovo dolžino in barvo. Pomembno je, da so negovani in zdravi. Kar se pričeske tiče pa, da poudarijo lepoto obraza, njegovo obliko in ten kože njihove lastnice. Popolna pričeska ni le mit.

Verjetno se strinjate, da je v modi že praktično vse – vse dolžine, odtenki, oblike … Morda je končno napočil čas, da prenehamo slepo slediti trendom in prisluhnemo sebi. Kakšne smo si najbolj všeč, s katero barvo se počutimo najbolje, katera dolžina je primerna za naš slog življenja, za našo obliko obraza.

Popolna pričeska je le en obisk frizerja vstran …

Dolgi lasje

Če so vaši lasje tanki, je najbolje, da se odločite za dolžino nekaj centimetrov pod ključnico. Izogibajte se oblikovanju pričeske v (pre)več plasteh oz. dolžinah, saj bi s tem lahko dosegli videz razcepljenih konic. Pričeska v več dolžinah zahteva tudi precej več dela, saj jo je potrebno oblikovati plast po plast. V obratnem primeru plasti ne pridejo do izraza in vse skupaj deluje precej klavrno in neurejeno. Dolgi lasje so podvrženi k cepljenju konic, zato so obvezne tedenske negovalne maske in striženje konic vsaka dva meseca. Če ste se naveličali videza in bi ga radi osvežili s frufrujem ali resicami, je tu nasvet; če je oblika vašega obraza okrogla, sprednjih las ne krajšajte višje od brade. Tiste s podolgovatim obrazom, pa si mirno privoščite frufru. S slednjim ne bo malo dela, saj veste, tako d dobro premislite pred spremembo.

Bob

Tudi pri bobu (krajši obliki paža) je pomembna oblika obraza. Če je okrogla oz. imate nekoliko kvadratno čeljust, bo bob, ki se konča pod brado, prava izbira za vas. V primeru, da so vaši lasje valoviti ali celo kodrasti, se odločite za plastenje in frizerju zabičajte, da jih striže, ko so suhi. Tako se boste izognili trikotni obliki. Obratno pa velja za tanke lase – pri njih se izogibajte preveč plastem, saj je lahko končen rezultat videz še tanjših las brez življenja. Spomnite se na bob Victorie Beckham ali Katie Holmes – to je rezultat, ki ga želite.

Kratki lasje

Si želite pred poletjem postati kratkolaska? Primerna pričeska za srčaste in ovalne oblike obraza je tista z resami. Če imate polnejši ali kvadratni obraz, pa se odločite za krajše rese oz. frufru. Kratke pričeske so primerne za skoraj vse tipe las, upoštevajte pa pomemben parameter, in sicer koliko časa ste pripravljeni nameniti oblikovanju in vsakodnevnemu urejanju. Pripravite se tudi na pogoste obiske frizerskega salona. Kratke pričeske namreč zahtevajo mesečne popravke. Krajša je pričeska, mehkejše naj bodo linije, saj bi z ostrimi lahko dosegli videz ‘pobalina’, česar pa si verjeno ne želite.

Srednje dolgi lasje

Srednje dolgi lasje segajo do ključnice. Vse, kar je krajšega, je videti kot vmesna, ne kot želena dolžina. Ta dolžina pristoji vsem oblikam obraza, pozornost pa namenite vratu. Če imate kratek vrat, se raje odločite za paž ali dolge lase. Morda srednje dolgi niso prava izbira za vas. Dolžina se dobro obnese tako na tanjših, kot močnejših laseh – pri slednjih so dovoljene tudi plasti.

 

Nega las: 10 trikov za lepe in sijoče lase

Foto: Daxx / Getty Images Plus via Getty Images