Potrebujete obnovitveno nego obraza? Za vas imamo recepte za DIY maske za obraz

maske za obraz

Maske za obraz imajo veliko koristi za našo kožo, pripravite pa si jih lahko kar sami iz sestavin, ki jih imate v kuhinji.

Ni nujno, da si morate masko za obraz vedno kupiti. Velikokrat je še bolj priročno, če si jo pripravite kar sami, saj boste točno vedeli, katere sestavine ste uporabili zanjo. Na internetu je prav tako ogromno receptov, ki vam bodo povrnili lesk in kožo navlažili. Velikokrat pa se zgodi, da ti recepti vsebujejo kakšne posebne sestavine, ki jih nimamo doma. Zato smo poiskali recepta za dve maski za obraz, za katera zagotovo imate sestavine. Z eno masko boste pomirili rdečico in koži dodali nujno potrebno hidracijo, druga pa bo obnovila vašo kožo (še posebej je primerna za mastno kožo).

Vlažilna maska iz avokada

Ta maska je sestavljena iz le treh sestavin: avokada, ovsenih kosmičev in medu. Vse te sestavine bodo pomirile razdraženo kožo, jo navlažile in ji povrnile sijaj.

Recept: Četrtino zrelega avokada zgnetite v manjši posodi, mu dodajte eno žlico ovsenih kosmičev in eno žlico medu. Vse skupaj zmešajte in nanesite na suho kožo. Pustite delovati 10-15 minut. Nato sperite z mlačno vodo in tretma zaključite z vlažilno kremo.

Pomirjujoča maska za matiranje mastne kože

Potrebovali boste en rumenjak, žlico medu in žlico oljčnega olja ter pol skodelice ovsenih kosmičev. Te sestavine bodo vašo kožo pomirile ter jo zgladile in nežno matirale.

Recept: Vse sestavine zmešajte ter jih nanesite na obraz. Pustite delovati 15-20 minut. Nato sperite z mlačno vodo in tretma zaključite z vlažilno kremo.

jajce

 

Bananin olupek je nov ‘pripomoček’ v boju proti podočnjakom

Foto: Marian Vejcik, OksanaKiian / Getty Images Plus via Getty Images; Unsplash