Poročni trendi 2022: Naj cvetje polepša vaš poročni dan

poročni dan

Pravijo, da je poroka najlepši dan v vašem življenju. Kako ne bi bil, če se za vedno združite z osebo, ki jo ljubite, obkrožajo pa vaju vajini najbližji. In kaj bo poskrbelo za tisto piko na i, ki bo vaš poročni dan še dodatno naredilo popoln? Cvetje, seveda. V različnih barvah, oblikah, stilih in kombinacijah.

Letošnji poročni trendi na področju cvetja so nekoliko bolj divji, malenkost drugačni, polni novih struktur, drznih barvnih kombinacij in povsem izven dosedanjih okvirjev.

Glavna misija: Kako izbrati poročni šopek?

Pri izbiri je najprej treba pogledati, kakšen stil poroke si želite. Je ta minimalističen, romantičen, eleganten, moderen? Potrebno je upoštevati še letni čas, barvo in kroj poročne obleke, barvo in oči neveste ter nevestino postavo. To so podrobnosti, ki bodo poskrbele, da bo šopek povsem unikaten in pisan na kožo nevesti.

Dekoracija poroke

Dekoracija poroke zajema dekoracijo oltarja v cerkvi (če se boste poročili tudi cerkveno), stolov v poročnem prostoru, poročni obok, dekoracijo poročne mize in celotnega prostora, v katerem poteka poročna svatba. Pred izbiro se določi stil poroke in kaj vam je všeč. Nato pa se to vplete v izbiro cvetja, dekorativne elemente, vaze in svilene trakove, ki bodo prisotni v vseh stadijih vajinega poročnega dne.

Je dekoracija avtomobila še vedno v modi?

Odvisno od želja in para, ki se poroči. Če so bile včasih moderne večje ikebane in umetno cvetje, mladoporočenci sedaj raje posegajo po minimalističnih trendih. Zato se držite pravila manj je več – to pomeni okusno, prefinjeno in skrbno izbrano poročno cvetje. Modni so manjši šopki na ogledalih in vratnih kljukah, vedno bolj pa se dekoracija umešča na zadnji del avtomobila.

avto

Družice in ostali svatje

Če morate biti pri izbiri poročnega šopka bolj natančni, so šopki za družice bolj proste izbire. Lahko vsebujejo povsem drugačno cvetje kot nevestin šopek, ujemati pa se vseeno morajo z barvo poročnega šopka. Namesto šopkov se lahko odločite tudi za cvetlične zapestnice ali cvetlične kronice. S tem boste vse skupaj povezali v pravo cvetlično zgodbo vajinega poročnega dne. Za ženina in moške svate pa bodo primerni naprsni šopki, ki bodo v enaki barvi kot poročni šopek in ostala dekoracija.

družice

In kaj je moderno v 2022?

Dramatični koncepti

Dramatični koncepti, ki bodo odlični za vse, ki obožujete bolj moderne stile, torej divji slog dekoracije in bi radi izstopili iz klasičnih okvirjev. Sem spadajo modernejši oboki drugačnih oblik, lestenci iz cvetja in razkošne, divje dekoracije tako obreda kot slavnostnega prostora. Super bo izpadla kombinacija svežega in suhega cvetja.

Kombinacije divjih barv

Letos ne bodo v ospredju pasteli in nežne barve, ampak močne, divje, odštekane barve in barvne kombinacije. V ospredju so rožnata, vijolična, rdeča in oranžna – vse na eni poroki. Boste imele svetlo modro poročno obleko? Dodajte temu nežno rumene vrtnice.

Raznolike namizne dekoracije in drugačni poročni oboki

Raznolikost je letos zelo v modi. Za namizno dekoracijo uporabite različno cvetje in različno velike vaze, vsaka miza naj bo drugačna. Vse skupaj bo med seboj povezal izbor cvetja in oblika dekoracije. Skratka pravi kreativni nered. In oboki? Klasika ni več v modi, raje izberite čim bolj drugačne – v obliki srca, polovičen obok, nekaj, da boste izstopali iz povprečja.

Narava v kombinaciji z neonom

Ste ljubitelji narave? Potem posezite po cvetju naravnega videza, v trendu pa je tudi veliko zelenja. V kombinaciji z neonskim napisom boste z vašo dekoracijo zagotovo izstopali iz povprečja. Kam ga obesiti? Za poročno mizo, ob vstopu na poročno lokacijo ali v sladki kotiček.

neon

Kakšen šopek boste izbrali ali kateremu trendu boste sledili na svoji poroki pa je seveda najbolj odvisno od vaših želja in preferenc. Najbolj pomembno je, da si pričarate čudovito poroko po svojem okusu.

Svetovala nam je Metka iz Sanjskega šopka.

 

Poročni trendi: hlačni kostimi, industrijsko-botanični stil in večna klasika

Foto: Biggunsband, andriikobryn, Dzmitry Ryshchuk, NazariyKarkhut / Getty Images Plus via Getty Images; LR Weddings, Alice André Photography, JS oblikovanje, Ilaria&Andrea, Feather and Finch Photography