Pravila, ki jih morate poznati pri izbiri in nanosu parfumov

parfumov

Tudi če imate doma veliko zbirko parfumov, morda katerega od naslednjih pravil kljub temu niste poznali. Poglejte, na kaj morate paziti.

Ne skrbite, saj tudi mi nismo vedeli čisto vsega, so nam pa pri tem pomagali strokovnjaki s svojimi nasveti. Zato je tukaj nekaj pravil, ki jih moramo vsi poznati pri izbiri in nanosu parfumov, da bi le-ti bili dolgo obstojni ter da bi zase našli tisti pravi vonj.

Kako parfum preizkusiti?

V parfumeriji boste dobili papirnat trakec, na katerega parfum nanesete, vendar morate vedeti, da boste pravi vonj parfuma lahko občutili šele na svoji koži. Zato parfum nanesite direktno na zapestje ter počakajte 15 minut.

Kako ga nanesti?

Ko parfum nanesete npr. na zapestje, zatem nikakor ne podrgnite obeh zapestij skupaj, temveč pustite, da se koža posuši na zraku. Drgnjenje zapestij lahko namreč spremeni vonj parfuma. (Ali vam parfum izhlapi skoraj takoj? Imamo rešitev …)

Ste ga nanesli preveč?

Tudi to se zgodi in ker najverjetneje ne želite, da bi se za vami ves dan vila parfumska meglica, kožo obrišite z robčkom, ki ste ga namočili v alkohol.

Kako jih shranjevati?

Parfumov nikakor ne smete pustiti na sončni svetlobi, vlagi ali toploti. Zato se parfumov tudi ne priporoča shranjevati v kopalnici. Najdlje bodo uporabni, če jih boste imeli v temnem in hladnem prostoru, na primer v predelu garderobne omare, kjer shranjujete posteljnino ali spodnje perilo.

 

Foto: Erstudiostok / Getty Images Plus via Getty Images