Pravilna nega kože je ključnega pomena

pravilna nega kože

Če želite imeti lepo kožo in se znebiti ali vsaj zmanjšati videz njenih nepravilnosti, je pravilna nega kože ključnega pomena …

Vsaka koža je drugačna, zato je včasih težko postaviti pravila, kako jo negovati. Pa vendar obstajajo osnovna oziroma splošna pravila, ki bi se jih morali vsi držati, da bi bila naša koža čim lepša in negovana. Pred vami so torej nasveti, kakšna bi naj bila pravilna nega kože.

Izogibajte se agresivnim kemikalijam in pretopli vodi

Med opravljanjem hišnih opravil smo pogosto v stiku s kakšnimi kemikalijami iz čistil, ki še dodatno poslabšajo stanje kože in jo izsušijo. Zato je zelo pomembno, da se tem izdelkom poskusite izogniti ali da med uporabo obvezno uporabljate zaščitne rokavice. Če si roke umivate z vročo vodo, to pospešuje njeno sušenje, zato si je najbolje umivati roke ali se tuširati z mlačno vodo.

Uporabljajte kvalitetne izdelke

Ko kupujete izdelke za tuširanje, umivanje rok in umivanje obraza, izberite takšne, ki ne vsebujejo sulfatov (snovi, ki povzroča peno), saj s kože še dodatno odstranjujejo maščobo in na ta način povečujejo njeno suhost. Raje se odločite za naravne izdelke z blagimi snovmi, ki dobro odstranijo nečistoče, pri tem pa ne poškodujejo kože.

Pokrivajte kožo

Ko greste od doma in veste, da boste nekaj časa izpostavljeni mrazu, poskusite pokriti čim večjo površino kože z oblačili. Ne pozabite niti na rokavice. Enako pa velja tudi v poletnih mesecih – uporabljajte kapo ali klobuk, sončna očala in lahkotna oblačila, ne pozabite pa niti na zelo pomemben zaščitni faktor, ki vas bo varoval pred nevarnimi UV žarki. Zaščitni faktor na obraz nanašajte skozi vse leto.

Primerna nega kože

Prvi korak mora biti blagi piling kože, ki bo iz njene površine odstranil odmrlo kožo in omogočil boljše vpijanje izdelkov za nego. Piling je potrebno izvajati enkrat tedensko, pri tem pa uporabljajte samo nežne pilinge, ki ne bodo dražili kože. V vsakodnevno nego kože vključite tudi bogate dnevne in nočne kreme, ki kožo dobro vlažijo in mehčajo. Dober primer so tudi rastlinska olja, ki uspešno vzdržujejo naravne maščobe v koži in jih tudi nadomestijo.

 

Negovalne maske za obraz, za katere že imate vse sestavine

Foto: Prostock-Studio / Getty Images Plus via Getty Images