Razlogi, zakaj ni vsak bronzer za obraz primeren za vse odtenke polti

bronzer za obraz

Ni boljše bližnjice do zagorele in sijoče polti, kot je bronzer za obraz, čeprav ni lahko najti popolnega odtenka in teksture tega ličila.

Bronzer za obraz je eden od ‘must have’ izdelkov v toaletni torbici večine žensk in to čez vse leto. Spremlja nas v pisarni, na potovanjih, na poletnih avanturah … Nanj se lahko zanesemo vsakič, ko želimo zapeljiv, kalifornijski videz. Ampak, da bi bil tale make-up zaveznik uspešen na svoji misiji, je pomembno, da pri izboru ne pozabite na njegov namen. Zato si obvezno zastavite vprašanje: ”Kateri cilj želim doseči – doseči zagoreli ten ali senčiti določene dele obraza?” Če gre za drugo možnost, imejte v mislih, da morajo biti vaš tip kože (suha, mastna ali mešana) in barva polti (zelo svetla, svetla, srednje temna, temna, izrazito temna, kot tudi podton kože – rožnati, rumeni, pomarančni, olivnati) glavni dejavniki pri odločitvi.

Tekoči, v stiku ali kompaktni?

Odgovor se skriva v teh treh pravilih! Tekoči ali gel bronzerji se uporabljajo izključno za potemnitev kože. Ta vrsta je v tekoči obliki, je transparentna in brez velike prekrivne moči. Primerna je za vse tipe kože, tudi za mastno. Kremni bronzerji so najpogosteje v stiku. Lahko so mat ali sijoči, idealni pa so za suho in zrelo kožo. Kompaktni bronzerji, ki so lahko mat ali sijoči, imajo najbolj široko uporabo. Uporabni so za vse tipe kože, a še posebej primerni so za mastno kožo. POZOR! Pri izbiri primerne barve bronzerja izberite tistega, ki je največ dva odtenka temnejši od vaše kože. V nasprotnem primeru boste dosegli nasprotni učinek.

Če je vaša koža …

SVETLA

Bronzerji hladnih odtenkov so najboljša izbira. Med senčenjem se zanesite na kompaktne ali kremne bronzerje in jih kombinirajte z rožnatim rdečilom svetlejšega odtenka. Če želite potemniti polt, to lahko naredite tako, da pomešate malo tekočega bronzerja s tekočo podlago, ki jo sicer uporabljate.

SREDNJE TEMNA

Srednje temna barva kože dobro prenaša vse odtenke bronzerja, razen rožnatega in odtenka breskve. Ko gre za kožo srednjih in hladnih barv, je priporočena uporaba bronzerja v toplih odtenkih. Na ta način boste enostavno dosegli svež videz obraza, h kateremu vsi stremimo.

TEMNEJŠA

V tem primeru uporabljajte bronzerje toplih odtenkov, na obraz pa nanesite osvetljevalec. Najprej po celotnem obrazu nanesite bronzer, nato preidite na naslednji korak – senčenje ličnic, čela in brade.

Kako nanesti bronzer, si poglejte na posnetku:

V uredništvu smo izbrali nekaj najboljših kompaktnih bronzerjev, da vam olajšamo iskanje …

 

Kako na naraven način do polnejših ustnic

Foto: Dragos Cojocari / Getty Images Plus via Getty Images, PR