Ta pilates vadba je popolna izbira za začetnike

by | 22. 11. 2021
pilates

Pilates je vadba, ki jo je v začetku 20. stoletja zasnoval in razvil Joseph Pilates, po katerem je vadba tudi dobila ime. Gre za odlično vadbo, ki bo izboljšala vašo gibčnost.

Pilates nas uči nadzora nad telesom in stabilnosti ter se osredotoča na fleksibilnost. Na ta način pa se gradi močno telo, prav tako pa te vaje vzpodbujajo pravilno držo. Pomaga tudi pri blaženju bolečin, ki jih imate morda v hrbtenici. Je popolna izbira za vadbo, ki jo lahko izvajamo doma, tudi zato, ker pri teh vajah večinoma ne potrebujemo nobene opreme. (Joga kot zdravilo v boju proti depresiji in stresu)

Seveda pa je kot pri vsaki vadbi potrebno poznati njegove osnove. Pilates je tako sestavljen iz sedmih principov, to so: koncentracija, natančnost, gibanje, stabilnost, dihanje, nadzor in drža.

Ta trening, ki smo ga našli pri znani avstralski YouTube pilates vaditeljici, je popolna vadba za začetnike. Vadba vas bo popeljala v svet pilatesa in vas malce izmučila. In najbolje od vsega – potrebovali boste le podlogo za vadbo.

 

Foto: insta_photos / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr