Joga kot zdravilo v boju proti depresiji in stresu

joga

Joga je dandanes ena najučinkovitejših in najbolj zdravih oblik vadbe. Raziskave so pokazale, da je dobra za telo, um in duha. In ne le, da pomaga pri fizičnem zdravju, prav tako pomaga pri vzdrževanju mirnega uma.

Joga je razširjena po vsem svetu, prakticira pa se tudi kot zdravilo v boju proti depresiji in stresu ter številnih drugih zdravstvenih težavah. V nadaljevanju preberite, katere prednosti za naše zdravje ima …

Izboljšuje ravnotežje telesa

Napačna drža lahko pokvari ravnotežje vašega telesa. Ta težava velikokrat nastane, ker se ne gibljemo dovolj in ne telovadimo. Bolečine v hrbtenici in v sklepih pa so lahko tudi znak napačnega ravnotežja telesa.

Prekrvavitev

Joga zelo koristi zdravju, saj izboljšuje prekrvavitev v telesu. Joga in tehnike dihanja pospešujejo cirkulacijo krvi, zaradi česa se izboljšuje pretok kisika v organe.

Bolečine v hrbtu

Ta vadba vam bo prav tako pomagala pri bolečinah v hrbtu ter izboljšala fleksibilnost celotnega telesa. Ena od zdravstvenih prednosti joge je tudi to, da pomaga izboljšati stanje artritisa.

Zdravi astmo

Ker joga sloni na vadbi in tehnikah dihanja, lahko zelo pomaga tudi pri zdravljenju astme.

Hipertenzija

Gre za veliko zdravstveno težavo današnjega časa. Joga pa zelo pomaga pri zdravljenju hipertenzije (povišanega krvnega tlaka) ter pri sproščanju uma.

Srce

Je ena najboljših vadb za srce, saj preprečuje zamašitev arterij, čisti žile in pospešuje prekrvavitev. Prav tako pa pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka.

Stres

S stresom se sooča praktično vsaka odrasla oseba, zato se priporoča redna vadba joge, ki vas bo pomirila in sprostila.

Nosečnost

Med nosečnostjo je joga odlična izbira, saj sprošča, povečuje prožnost, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri prebavi in zaradi nje ostanemo aktivni. Prav tako pomaga pri bolečinah v hrbtu, ki je zelo pogosta težava med nosečnostjo.

 

S pilates žogami boste izboljšali ravnotežje in okrepili mišice

Foto: Stefanamer / Getty Images Plus via Getty Images