S pilates žogami boste izboljšali ravnotežje in okrepili mišice

S pilates žogami

Pilates žoge so najboljši način za krepitev mišic ter izboljšanje ravnotežja, zato predlagamo, da si čim prej nabavite eno izmed njih. S pilates žogami lahko omilite tudi bolečino v hrbtenici.

Zagotovo ste že slišali za pilates žogo, vendar je morda še niste uporabljali, a sedaj je čas za to. Te žoge so najboljši način za krepitev mišic ter za izboljšanje ravnotežja, raztezanje, krepitev in oblikovanje telesa. Največkrat pa so narejene iz PVC materiala.

Uporabljate jih lahko za številne vaje, kot so trebušnjaki, dvigovanje nog, sklece, počepi … Je eden glavnih pripomočkov pri izvajanju pilates vaj, ki lahko prepreči bolečine v hrbtenici ter stabilizira trup, istočasno pa krepi še druge skupine mišic. Ta žoga pa se lahko uporablja tudi namesto stola v pisarni. Gre za vsestranski in vzdržljiv izdelek, ki ga lahko kupite po ugodni ceni. Pomembno pa je tudi, da takšno žogo znate izbrati. Pri nakupu morate upoštevati vašo višino, najbolje pa je žogo tudi preizkusiti. Ko se vsedete nanjo, morajo biti vaši boki v ravni liniji ali malo višje od kolen. Na ta način boste vedeli, da vam žoga ustreza.

Na posnetku je nekaj vaj, ki jih lahko izvajate doma:

Vaje za vse, ki delate za računalnikom

Foto: Prostock-Studio iStock / Getty Images Plus via Getty Images