S temi triki bo lak za nohte obstojen več kot dva tedna

lak za nohte

Če si nohte urejate doma, potem morate nujno poznati trike, s katerimi bo lak za nohte obstojen dlje časa, barva pa lepo sijoča.

Če na nohtih ne marate gela ali gelisha ter si jih najraje urejate kar sami, potem veste, kako težko je podaljšati obstojnost laka za nohte. Težava je v tem, da se lak po nekaj dneh začne luščiti in potem ga je potrebno odstraniti ter ponovno nanesti, kar pa vzame čas.

Zato imamo za vas nekaj trikov, s pomočjo katerih bo lak za nohte naslednjič obstojen dalj časa, barva pa bo sijoča kot prvi dan nanosa. Tako na nogah kot na rokah.

1. Skrajšajte nohte

Aktiven življenjski slog, bosa hoja ali nošenje sandalov in japonk še povečujejo tveganje luščenja laka na stopalih, prav tako pa poškodb nohtov. Enako pa velja za nohte na rokah, če so vaše roke veliko v vodi ipd. Najbolje je, da nohte skrajšate in se s tem izognete raznim ‘poškodbam’ laka.

2. Preskočite namakanje

Medtem ko je stopala najbolje pred pedikuro namočiti, tega ne rabite početi, če si boste le nalakirali nohte. Če pa ste si pred lakiranjem lak odstranili z acetonom, si roke in stopala temeljito umijte z milom in vodo.

3. Novi sloj dodajte dva dni kasneje

Namesto da drugi sloj laka nanesete takoj, ko se posuši prvi, raje počakajte dan ali dva. Če vseeno želite takoj nanesti dva sloja laka za nohte, dva dni kasneje barvni lak premažite s prozornim lakom, ki bo spodnji sloj zaščitil in podaljšal lesk barve.

4. Uporabljajte vlažilno kremo

Če bodo vaše roke in stopala navlaženi, boste s tem preprečili prehitro luščenje laka. Zato imejte vedno pri roki kremo za stopala, kremo za roke in olje za obnohtno kožico.

 

S temi 4 odtenki lakov za nohte boste vedno urejeni

Foto: Drazen Zigic / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr