Ste prepričani, da uporabljate piling, ki je primeren za vaš tip kože?

piling

Pri pilingu velja pravilo manj je več, zato strokovnjaki priporočajo, da ga uporabljate enkrat tedensko. Toda, pozor! Ni vsak piling primeren za vsak tip kože.

Kako izbrati pravi piling?

Če imate mastno kožo …

Ženske, ki imajo mastno kožo, po navadi mislijo, da jo je treba izsušiti, da bi zmanjšale izločanje sebuma, vendar to ni najboljša ideja. Da ne bi pretiravali, se raje odločite za kemični piling. Izbirajte izdelke na osnovi alfa hidroksi (AHA) ali beta hidroksi (BHA) kislin, ki topijo odmrle celice in globinsko očistijo pore. Rezultat bo gladka koža.

Če imate občutljivo kožo …

Večina pilingov je pregrobih za občutljivo kožo, zato vam predlagamo, da poskusite t.i. gommage piling. Narejen je na osnovi riževih ali ovsenih kosmičev, katerim samo dodate vodo in dobite pasto. Morda se vam bo zdelo, da z njim ne morete narediti ‘pravega’ pilinga, vendar vam bo koža zelo hvaležna, ker je niste razdražili, temveč le nežno očistili.

Če imate suho kožo …

Večina mehanskih pilingov je pregrobih za suho, dehidrirano in/ali zrelo kožo, zato je bolje, če jih ne uporabljate. Raje razmislite o sadnih encimih, ki razgradijo odmrle celice. Piling maske na osnovi sadnih encimov so prav tako izvrstna izbira za suho kožo, saj jo bodo encimi istočasno tudi hidrirali.

 

Za mladosten videz brez gubic vsak dan jejte to sadje …

Foto: Bogdan Kurylo / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr