Strokovnjaki svetujejo: tega ne bi smeli nikoli početi svoji koži

strokovnjaki svetujejo

Strokovnjaki svetujejo, česa svoji koži nikoli ne bi smeli početi, če želimo, da je lepa. Pri negi kože moramo zaupati dermatologom in kozmetičarkam, saj vedo, kaj koža potrebuje in čemu se moramo izogibati.

Strokovnjaki svetujejo:

1. Nikoli ne izpustite nanosa zaščitnega faktorja

Če to pravilo še vedno ni del vaše lepotne rutine, potem je skrajni čas, da ga vpeljete v svojo nego in kožo zaščitite pred škodljivimi vplivi UV žarkov. Pravilo je jasno: iz hiše nikoli ne odidite brez zaščitnega faktorja. Enako velja tudi za to, da vsak večer pred spanjem odstranite ličila in dobro očistite obraz.

2. Ne uporabljajte agresivnih pilingov za obraz

Na tržišču je ogromno različnih vrst pilingov, nekateri pa so žal tako agresivni, da vam lahko poškodujejo kožo. Zato izberite takšne s čim manjšimi delci, ki ne bodo poškodovali kože ali pa poiščite kemični piling, ki bo le v nekaj potezah naredil vse potrebno, pri tem pa ne bo poškodoval kože. Lahko si ga naredite tudi sami.

3. Ne stiskajte mozoljev

Vemo, da se je tega pravila težko držati, sploh če v tem še uživate. Ampak če se boste zavedali, da si mozoljev ne smete stiskati in se tega držali, vam bo koža zelo hvaležna. Težava je v tem, da v 99 % s stiskanjem mozolja situacijo še poslabšate, pustite poškodbo na koži, hiperpigmentacijo, obenem pa bakterije raznesete po ostalih delih obraza.

 

Vsak dan ga nanašate, vendar izsušuje vaše ustnice: Na kaj morate paziti pri izbiri balzama za ustnice

Foto: Ada Summer / Getty Images Plus via Getty Images