Teh 5 napak ne počnite pri ličenju ter urejanju obrvi

urejanju obrvi

Oči so ogledalo naše duše in ženske jih vedno rade poudarimo. S tem pa ne mislimo le na trepalnice, temveč tudi na obrvi, ki obraz lepo uokvirijo. Zato je zelo pomembno, da pri ličenju in urejanju obrvi ne delamo napak, ki jih bomo opisali v nadaljevanju.

Kot že rečeno, obrvi obraz lepo uokvirijo, zato je nujno, da izberemo obliko, ki ustreza našemu obrazu. Če pa pri tem naredimo napake, bo naš obraz videti čudno in nenaravno. S pravimi izdelki in tehniko pa na srečo ni težko doseči lepih obrvi.

5 največjih napak pri ličenju in urejanju obrvi

#1 Tanke obrvi

Sedaj so sicer v modi malce tanjše obrvi, vendar pri tem nikakor ne smete pretiravati ter jih preveč populiti. Prva težava pri tem je, da se lahko zgodi, da obrvi ne bodo več nikoli zrasle nazaj v takšni meri, kot so bile prvotno. Druga težava pa je v tem, da tanke obrvi postarajo.

#2 Preveč poudarjene obrvi

Tudi nasprotje zgoraj opisanega ni v redu. Debele in zelo poudarjene obrvi delujejo zelo nenaravno, prav tako pa nase pritegnejo vso pozornost.

#3 Preveč ukrivljene obrvi

Zelo pomembna je tudi prava oblika obrvi. Če so malce ukrivljene, nam dajo mladostnejši videz, tiste malo bolj ukrivljene pa poskrbijo za učinek liftinga. Vsekakor pa ne smemo pri takšni obliki pretiravati. Obrvi ne smejo biti preveč ukrivljene, prav tako ne smejo biti v notranjih kotičkih preveč štirikotne.

#4 Nepočesane obrvi

Če imate goste obrvi, je nujno, da jih po končanem urejanju in ličenju utrdite s prozornim gelom, s katerim jih tudi razčešete. V nasprotnem primeru se lahko obrvi razmršijo in obrnejo navzdol, zaradi česar boste videti utrujeni.

#5 Pretemna barva

Napaka, ki jo storimo največkrat, je ta, da obrvi naličimo s pretemno barvo. Barvica, senčilo, gel ali vosek mora biti največ en do dva odtenka temnejši od naravne barve obrvi.

 

Najboljša rdečila za ustnice, ki ustnic ne izsušijo

Foto: Puhhha / Getty Images Plus via Getty Images