Nova študija o vadbi bi lahko popolnoma spremenila vaš pogled na trening

študija o vadbi

Nova študija o vadbi je pokazala, da vam sploh ni treba zjutraj zgodaj vstajati in telovaditi, hiteti v telovadnico ali iskati čas za trening v že tako napornem tedenskem razporedu. Zakaj? Saj bi naj vadba le med vikendi prinesla enake rezultate.

Ameriška študija je namreč pokazala, da je redna vadba, ki je omejena le na vikende, enako učinkovita kot enaka količina vadbe, razporejena čez cel teden.

Rezultati, ki so jih objavili v strokovnem časopisu JAMA Internal Medicine, so bili zbrani v obdobju desetih let na vzorcu 350.000 oseb. Pri njih so merili razlike med vadbo čez teden in med vikendom. Pokazalo se je, da sta bolj pomembna tip in skupna količina vadbe, kot pa samo število oddelanih treningov.

Vadba le med vikendom? Da!

Telovadba le enkrat ali dvakrat tedensko lahko zmanjša tveganje nastanka bolezni srca ali možganske kapi. Gre za zmerno ali težjo obliko vadbe. Vsi vemo, da je med delovnim tednom težko uskladiti vse obveznosti, zato je vikend idealen za izvajanje vadbe.

Dodaten plus tega pa je, da boste med vikendom bolj spočiti in boste imeli več energije za trening, kar bo veliko bolje vplivalo tudi na vaše psihično zdravje.

 

To so najboljši napitki za hitro in zdravo hujšanje

Foto: undrey / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr