To so najboljši napitki za hitro in zdravo hujšanje

hitro hujšanje

Ni lahko skrbeti za optimalno postavo. Z malo truda in motivacije pa lahko spremenimo določene slabe navade, kar se bo zagotovo odrazilo tudi na naši telesni teži. Svoje lahko h končnemu rezultatu dodajo še ti napitki za hitro hujšanje.

Če želite shujšati, morate najprej spremeniti svojo prehrano, temu pa dodati še fizično aktivnost, ki vam ustreza in katere se potem držite ter jo redno izvajate. Zelo je pomembna raznovrstna prehrana, ki naj temelji na sadju in zelenjavi. Izogibati se je potrebno le nasičenim maščobam in sladkorju, torej predelani, ocvrti hrani. Ključ je vedno v zmernosti in ne v odrekanju. K hujšanju pa bodo pripomogli tudi zdravi napitki. Recepte za napitke za hitro in zdravo hujšanje si preberite v nadaljevanju.

1. Za boljšo prebavo

Zmešajte pol žličke žajbljevih listov in pol žličke listov breze, poparite s skodelico vrele vode. Pokrijte in po 20 minutah precedite. Napitek popijte po kosilu. Ta napitek je odličen za preprečevanje napihnjenosti in trebušnih krčev, obnese pa se tudi pri topljenju maščobnih oblog.

2. Za zaviranje apetita

V skodelico vročega mleka dajte žličko medu in kakava v prahu ter pol žličke cimeta. Ko zavre, umaknite s štedilnika, naj se malo ohladi. Popijte zvečer, ko vas zagrabi lakota.

3. Za boljše izgorevanje maščob

Zmešajte žličko mete in melise ter četrtino žličke mletih klinčkov. Mešanico prelijte z 250 ml vrele vode. Naj se namaka v pokriti posodi pol ure, nato precedite. Dodajte žličko medu in žličko limoninega soka. Popijte pred jedjo. Na dan popijte dve do tri skodelice čaja. Ta napitek bo prečistil telo in izločil strupe iz jeter.

4. Za pospeševanje metabolizma

Prelijte pol skodelice narezanega ananasa s skodelico zelenega čaja. Pustite, da se namaka 20 minut. Nato pojejte ananas in popijte čaj. Privoščite si skodelico zjutraj in popoldan.

 

Učinkovita dieta brez odpovedovanja

Foto: jacoblund / Getty Images Plus via Getty Images