To bi morali s svojimi stopali storiti po tuširanju

po tuširanju

Marsikdo tega ne stori ali pa ne dovolj. Vas zanima, o čem govorimo? O sušenju stopal po tuširanju. 

Gre za to, da če naših stopal po tuširanju ne posušimo dobro, lahko na njih nastanejo glivice. Tudi če jih na hitro obrišemo z brisačo, to verjetno ne bo dovolj. Potrebno jih je dobro posušiti tudi med prsti. Če stopal ne posušimo, bo namreč trajalo kar 30 minut, da se predeli med prsti in ob nohtih posušijo na zraku. Zato dermatologi priporočajo, da se tega lotimo kar s sušilnikom las, ki bo najbolj sigurna izbira. Težava glivic je ta, da živijo in se razmnožujejo na vlažnih, toplih predelih, zato so mokra stopala idealno mesto za njihov razvoj. Če boste stopala vseeno brisali z brisačo, uporabite za njih svojo brisačo, da v primeru glivic le-teh ne bi raznosili po drugih delih telesa.

Kako še preprečiti glivice?

Nosite čevlje, ki niso pretesni, da lahko zrak kroži, prav tako pa redno menjavajte nogavice in čevlje, sploh, če se vaše noge veliko potijo. Če pa se tuširate v fitnesu, potem investirajte v par natikačev, ki jih boste nosili pod tušem.

Kakšni so znaki glivic?

Na nohtih se pojavijo majhne bele pikice. Noht se lahko tudi odebeli, še eden od znakov pa je zelo suha koža na stopalih. Če opazite takšne znake, v lekarni kupite izdelek proti glivicam. Vendar če se stanje v 14 dneh ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom.

 

5 najpogostejših mitov o nohtih

Foto: Solovyova / Getty Images Plus via Getty Images