To napako vse počnemo med sušenjem las s krtačo …

med sušenjem las

Frizerji opozarjajo, da med sušenjem las vse počnemo eno napako, zaradi katere si lase uničujemo. Poglejmo, o čem govorijo …

Če si lase sušite in oblikujete z okroglo krtačo, potem ste tega postopka že navajeni. Vendar se lahko kaj hitro zgodi, da lase ob nepravilni uporabi sušilnika in okrogle krtače začnemo uničevati. Frizerji namreč opozarjajo, da je takšno sušenje las doma glavni krivec za suhe in poškodovane lase, ki se lomijo.

Kje je težava?

Sušenje in oblikovanje las z okroglo krtačo je lahko odlično, če se ga lotimo pravilno. Velikokrat se namreč zgodi, da imamo sušilnik las nastavljen na previsoko temperaturo, ki ga potem usmerimo preblizu krtače oziroma naših las. Posledica tega so uničeni lasje, v nekaterih ekstremnih primerih pa so se na krtači celo začele topiti ščetine iz najlona. Če se je zgodilo to, potem veste, kaj se je šele zgodilo z lasmi. Glavna težava je torej, da uporabimo previsoko temperaturo, sušilnik usmerimo preblizu las, obenem pa to nato počnemo predolgo časa.

Rešitev?

Najprej se znebite ozkega nastavka na sušilniku, zaradi katerega vroč zrak usmerjate preblizu las. Nato se držite pravila, da imate med lasmi in sušilnikom vsaj 3 cm razdalje. Lase pa pred uporabo katerekoli toplotne naprave za oblikovanje las obvezno zaščitite s pršilom, ki lase ščiti pred toploto. Vsaj enkrat tedensko si lase posušite na zraku. Na ta način boste zmanjšali možnost, da bi se vaši lasje poškodovali, lomili in postali preveč suhi.

 

Se vam v zadnjem času lasje bolj mastijo? Poznamo razlog …

Foto: Estradaanton / Getty Images Plus via Getty Images