To so razlogi, zakaj bi buče morali uvrstiti v svojo lepotno rutino

buče

Če so vam buče všeč kot dekoracija, juha ali dodatek h kavi Pumpkin Spice Latte, potem boste navdušeni nad tem, da jih lahko vključite tudi v nego vaše kože in las.

Jeseni si ne moremo predstavljati brez oranžnih buč. In buče so zares vsestranske, obenem pa vsebujejo številne kvalitetne sestavine. Kaj točno se skriva v njih in zakaj bi jih bilo treba vključiti v vašo lepotno rutino, vam razkrijemo v nadaljevanju.

Bogata z vitamini

Jeseni in pozimi se naša koža vsakič znova sreča z izzivom, kako ostati navlažena. V tem obdobju leta je namreč značilno, da je naša koža veliko bolj suha, razpokana in potrebuje dodatno nego. In tukaj lahko vključite bučo, ki je bogata z vitaminoma A in C, antioksidanti in beta-karotenom.

Piling kože

Bučo lahko uporabite za piling kože. Preprosto iz nje naredite pire ter jo zmešate z enako količino rjavega sladkorja. Lahko pa ji namesto sladkorja dodate grobo mleto morsko sol. Odlična bo za piling celotnega telesa.

Tudi na kožo obraza bo odlično učinkovala. Uporabite dve žlički kuhanega bučnega pireja ter mu dodajte žličko medu in žličko mleka. Tako boste pripravili masko za obraz, ki jo pustite učinkovati 15 minut, nato pa dobro sperite. Koža bo čudovito mehka.

Popolna izbira za lase

Buča je blagodejna tudi za lase, saj jih bo negovala in jim zagotovila zdrav lesk. Za masko za lase boste potrebovali bučni pire, kokosovo olje, med in jogurt. Vse sestavine zmešajte po občutku, zmes pa nanesite po celotni dolžini las. Pustite delovati 15 minut in jih dobro operite. Po uporabi bodo lasje mehki in sijoči.

 

Ženske v zadnjem času v negovalni rutini množično uporabljajo zamrznjene kumare

Foto: Halfpoint / Getty Images Plus via Getty Images