Ženske v zadnjem času v negovalni rutini množično uporabljajo zamrznjene kumare

zamrznjene kumare

Čeprav se kumare v lepotni industriji uporabljajo že stoletja, je pred kratkim družbena omrežja preplavila inovacija, s katero se jih v lepotni rutini uporablja na malo drugačen način. Ženske v zadnjem času namreč v negovalni rutini množično uporabljajo zamrznjene kumare.

Trik z zamrznjenimi kumarami se je v zadnjih mesecih pojavil na Tik Toku in je domača alternativa za uporabo gua sha kamnov ali krioterapije. Postopek je tak, da kumaro zamrznete v zamrzovalniku, nato pa z njim nekaj minut masirate kožo, da bi zmanjšali otečenost, rdečico ali razdraženo kožo. Jasno je, da je v tem triku kar nekaj logike, saj vam tudi zamrznjena žlica lahko pomaga pri zmanjšanju otečenosti in razdraženosti. Kako pa pravzaprav deluje, preberite v nadaljevanju.

Kako deluje?

Kumaro najprej operite ter jo posušite, nato odrežite vrh in ga dajte v zamrzovalnik za vsaj 30 minut. Nato uporabite odrezani del kumare in z njim nežno masirajte obraz. Ker je sestava kumare v 90 % voda, ne bo delovala le na otečene predele, temveč bo kožo tudi navlažila. Kumare pa so znane tudi po svojih protivnetnih lastnostih, kar bo delovalo na razna vnetja.

Kako zamrznjeno kumaro vključiti v svojo lepotno rutino?

Najbolje je, da kumaro uporabite zjutraj, ko obraz očistite in si nato privoščite masažo. Na koži boste takoj začutili olajšanje. Po masaži obraz še enkrat umijte ter nadaljujte z običajno rutino.

Kako pogosto je treba obraz masirati, da bi videli rezultate?

Eden od razlogov, zakaj je ta trik postal viralen, je v tem, da so rezultati vidni takoj. Seveda pa niso dolgotrajni, zato morate masažo ponavljati vsak dan. Ta trik vam bo pomagal tudi pri zelo suhi koži, ki se več ne bo luščila.

Ima ta trik negativno plat?

Zelo je pomembno, da zamrznjeno kumaro najprej nekaj minut pustite, da se odtali, saj bi si lahko sicer poškodovali kožo. Še bolje je, če bi kumaro hranili le v hladilniku, saj se tako ne morete poškodovati in si povzročiti ozeblin. Po masaži morate kumaro in njene lepljive ostanke obvezno dobro sprati z obraza. Prav tako morate dobro sprati kumaro, če jo želite še uporabljati.
Če pa ste alergični na kumare, tega trika nikakor ne izvajajte. Raje se odločite za gua sha kamen, s katerim boste dosegli enak učinek.

 

Kaj je skrivnost sijoče kože Kate Middleton?

Foto: Darya Lukoika / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr