Trije domači recepti za mehke ustnice

mehke ustnice

Dejstvo je, da je rdečilo najlepše videti na negovanih ustnicah, zato je treba najprej poskrbeti za osnovo. Pred vami so trije domači recepti za mehke ustnice.

Da bi bile vaše ustnice gladke in mehke, je dobro, da si dvakrat tedensko naredite piling. In če jih boste redno negovali, bodo tudi gubice okoli ustnic manj vidne. (Rdečilo za ustnice v tem drznem odtenku bo zaznamovalo poletje 2022)

1. Medeni piling

Zmešajte eno žličko medu in eno žličko sode bikarbone. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko zmes in jo nanesite na ustnice. Pustite delovati 10 minut, nato pa ustnice nežno drgnite, da boste odstranili odmrle celice. Zatem ustnice umijte z mlačno vodo in na njih nanesite nekaj kapljic oljčnega olja, da jih navlažite.

2. Sladkorni piling

Zmešajte malo sladkorja in nekaj kapljic vode. Mešanico nato nanesite na ustnice in jo nežno vrtite v njih. Zatem jih umijte z mlačno vodo in nahranite z oljčnim oljem ali vazelinom.

3. Sladkor in sol

Zmešajte sol, sladkor in vazelin. Zmes nanesite na ustnice in jo s krožnimi gibi rahlo vtirajte, da bi odstranili odmrle celice. Zatem ustnice spet umijte in navlažite.

 

Kako na suhe in razpokane ustnice lepo nanesti rdečilo?

Foto: Dutko / Getty Images Plus via Getty Images