Z nekaj triki lahko na svojo postavo pazite tudi na dopustu

postavo

Vsi se nekako osredotočamo, da za svojo postavo poskrbimo pred dopustom, vendar to ne rabi biti izgovor, da boste potem pretiravali s hrano. Ko ste na počitnicah, seveda uživajte v hrani, vendar pazite, da se ne prenajedate, saj se boste v nasprotnem primeru kaj hitro domov vrnili z nekaj odvečnimi kilogrami.

1. Rutina je pomembna

Ostanite zvesti svoji rutini – za zajtrk in za kosilo jejte to, kar bi sicer jedli tudi doma. Za večerjo, ki je na dopustu v večini primerov najbolj zabavni obrok dneva, pa si privoščite kaj več.

2. Sproti ‘popravljajte’ napake

Če ste veliko pojedli za kosilo, potem pojejte manj za večerjo. Držite se pravila, da če ste pretiravali pri enem obroku, naj bo naslednji bolj zdrav.

3. Pustite za kasneje

Če ne boste sami pripravljali obrokov in boste večinoma jedli v restavracijah, pazite na količino porcij, ki so velikokrat dvakrat večje, kot bi morale biti. Če je hrane na krožniku preveč, preostanek raje vzemite s seboj in pojejte kasneje ali naslednji dan.

4. Zamenjava

Na dopustu se ‘happy hour’ po navadi prične že ob 14.00 uri popoldne. Vendar če imate namen še dolgo v noč piti alkoholne pijače, predlagamo, da popoldne pričnete z brezalkoholnimi.

5. Uživajte

Če je vaša najljubša pijača prava kalorična bomba, kot je npr. pina colada, popije eno, nato pa preidite na kakšno manj kalorično pijačo.

6. Lahka malica

Za malico predlagamo, da pojeste sveže sadje, oreščke, ovsene ploščice ipd. Vemo, da je skušnjava po razni hitri hrani velika, vendar se poskusite brzdati, če želite obdržati trenutno postavo.

 

Zdravo kosilo: pečen losos, špinača in sladki krompir

Foto: Maryviolet / Getty Images Plus via Getty Images