Tudi laki za nohte imajo rok trajanja in vam lahko poškodujejo nohte, če jih ne zavržete pravočasno

rok trajanja

Vsak lepotni izdelek ima rok trajanja in tako sem spadajo tudi laki za nohte. Zato je sedaj pravi čas za pospravljanje police z laki.

Koliko let lahko hranimo lak za nohte?

Pri izdelkih za nego kože veliko bolj pogosto preverjamo rok trajanja, kot na primer pri ličilih in lakih za nohte. Lake za nohte po navadi zavržemo šele, ko se začnejo sušiti in jih več ne moremo lepo nanesti. Težava pa je v tem, da so nekateri laki še vedno dovolj tekoči, čeprav jim je rok uporabe že potekel. Vsaka od nas ima na svoji polici z laki zagotovo nekaj najljubših, ki jih hitro porabimo, nekateri med njimi pa lahko tam stojijo tudi več let. Vprašanje, ki se tukaj poraja, je, koliko let je vseeno predolgo za lak za nohte?

Izdelku začne teči rok uporabe, ko ga odpremo, zaprt pa lahko stoji celo do osem let. Laki za nohte, ki ste jih odprli, imajo rok uporabe do dve leti. Ta rok pa se lahko skrajša, če ga hranite na preveč toplem mestu ali ga ne zaprete dobro.  (Temno zeleni lak za nohte je še en odtenek te sezone, ki ga morate imeti)

Tekstura je glavni pokazatelj

Tekstura vašega laka bo glavni pokazatelj za to, če je čas, da ga zamenjate z novim. Gosta tekstura s koški pa so znaki, da je laku pretekel rok uporabe. Seveda pa je najbolje, da rok trajanja preverite na etiketi proizvajalca in se držite teh navodil. Nekateri laki so namreč narejeni iz čistih sestavin, ki vsebujejo manj konzervansov, tako da je lahko njihov rok trajanja še nekoliko krajši.

No, če tega v zadnjem času še niste storili, je sedaj pravi čas, da se poslovite od vseh lakov, katerim je rok trajanja že potekel. V nasprotnem primeru vam bodo takšni laki poškodovali povrhnjico nohta.

Kako dolgo po poteku roka trajanja lahko uporabljate ličila?

Foto: Svetlana Vorontsova / Getty Images Plus via Getty Images, Pinterest; povzeto po ljepotaizdravlje.hr