Uporabni nasveti za izbiro prave dišave

dišave

Na tržišču se ves čas pojavljajo nove dišave, tako da je izbira zares pestra – tako za denarnico kot za naš nos. Da boste lažje izbrali pravo, smo vam postregli z nekaj praktičnimi in uporabnimi nasveti. 

Izbor obleke je poleg osebnega stila odvisen še od postave, starosti, počutja in mnogo drugih dejavnikov. To pa ne velja za izbor dišave. Vonj je tisti, ki nas spominja na določene dogodke, pa naj bodo prijetni ali neprijetni. Za razliko od moških, ženske izbiramo parfume glede na letni čas, čas dneva in razpoloženje. Če smo v slabšem obdobju, bomo posegle po toplejših vonjih, če smo sveže zaljubljene, pa sta opciji dve – svež vonj ali seksi orientalski. In zopet smo pri psihologiji. Istega parfuma v primeru, da se s parterjem razidemo, nikoli več ne bomo kupile. Dejstvo je, da nas v življenju najbolj zaznamuje vonj. Pripravili smo nekaj nasvetov za nakup nove dišave.

dišave izbira

Pravi čas

Morda se sliši bizarno, vendar parfuma nikoli ne kupujete med menstrualnim ciklusom, ko jemljete zdravila ali kot tolažbo po težkem dnevu. Sicer pa se v drogerijo podajte v popoldanskih urah, vonje pa testirajte na poskusnih kartončkih. Na koži poskusite le najljubšega in počakajte nekaj minut, da se vonj razvije. Najbolje, da ga poskusite na zapestju, vendar pod nobenim pogojem ne drgnite levega in desnega zapestja skupaj, ker boste s tem uničili pravi vonj.

Pravi vonj

Je sodelavka zjutraj pridišala po novem parfumu? Ste se vanj zaljubili in si obljubili, da takoj po službi tečete ponj? Tako preprosto ne bo šlo. Parfum na vaši koži zagotovo ne bo imel enakega vonja, kot na sodelavkini. Prav lahko se zgodi, da boste morali poiskati svoj vonj, morda že zato, ker nimata enake barve las. Dokazano je namreč, da parfumi različno dišijo na rjavolaskah, blondinkah ali rdečelaskah. (Ali vam parfum izhlapi skoraj takoj? Imamo rešitev …)

Pravi način

Ste strastna ljubiteljica parfumov in vsako sezono komaj čakate, da preizkusite vse nove vonje? Se zapodite med police kot otrok med sladkarije? Umirite se in izberite pravi način. Nikakor in nikoli ne kupujte parfuma zaradi všečne embalaže. Nosili boste vonj, ne stekleničke! Ne kupujte ga niti zaradi priljubljene zvezdnice, ki se vam smeji z oglasa zanj. Ona je plačana, da ga nosi, vi ga boste bogato plačali! Povonjajte tri, ki vam jih po ustreznem opisu ponudi svetovalka v drogeriji in za en dan je to dovolj. Če noben ni pravi, se po nove tri vonje vrnite naslednji dan. Več kot treh dišav naenkrat naj ne bi vonjali, saj bo naš nos zmeden in ne bomo mogli izbrati prave.

Prava mera

Ne pozabite, da vi nosite parfum in ne obratno. Gre za diskretno zadevo in namen. Odišaviti celotno nadstropje pisarn nikakor ni pravi pristop, prav tako bo tako močan vonj moteč za druge ljudi. Ključ je v zmernosti.

 

Zarine dišave, ki dišijo enako kot dizajnerske

Foto: Svetlana Ustinova; Vasyl Dolmatov/ Getty Images Plus via Getty Images