S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom
Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom. ...
Ta jed bo zares odlična priloga, sploh v decembrskem času, ko so naši obroki bolj bogati in praznično obarvani. Če je še niste poskusili in obožujete krompir, jo morate.
Gre za mešanico sirove omake s čebulo in tanko narezanimi kolobarji krompirja. Za polizati prste, čisto zares!
1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V veliki ponvi stopite maslo in med mešanjem dodajte moko, česen, sol ter poper in mešajte tako dolgo, da dobite gladko zmes. Nato postopoma dodajajte mleko. Omako zavrite ter jo kuhajte 2 minuti, da se zgosti. Ponev odstranite s štedilnika in dodajte sir, da se stopi. Zatem omako prelijte čez krompir in čebulo. Vse skupaj dobro premešajte.
2. Zmes prelijte v namaščeno posodo ter jo pokrijte s folijo. Pecite 1 uro. Nato folijo odstranite in pecite še 30-40 minut, da bo krompir mehak in zlato zapečen. Če želite, po vrhu posipajte še malo popra ali peteršilja.
Švedske cimetove rolice v skodelici: tako slastne in enostavne za pripravo
Foto: Tatiana Volgutova/ Getty Images Plus via Getty Images