
Spomladansko čiščenje doma
Pomlad je tukaj in kot vsako leto, je sedaj čas, da se lotimo temeljitejšega čiščenja našega doma. Pred pričetkom pa je pomembno predvsem to, da se...
Ta jed bo zares odlična priloga, sploh v decembrskem času, ko so naši obroki bolj bogati in praznično obarvani. Če je še niste poskusili in obožujete krompir, jo morate.
Gre za mešanico sirove omake s čebulo in tanko narezanimi kolobarji krompirja. Za polizati prste, čisto zares!
1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V veliki ponvi stopite maslo in med mešanjem dodajte moko, česen, sol ter poper in mešajte tako dolgo, da dobite gladko zmes. Nato postopoma dodajajte mleko. Omako zavrite ter jo kuhajte 2 minuti, da se zgosti. Ponev odstranite s štedilnika in dodajte sir, da se stopi. Zatem omako prelijte čez krompir in čebulo. Vse skupaj dobro premešajte.
2. Zmes prelijte v namaščeno posodo ter jo pokrijte s folijo. Pecite 1 uro. Nato folijo odstranite in pecite še 30-40 minut, da bo krompir mehak in zlato zapečen. Če želite, po vrhu posipajte še malo popra ali peteršilja.
Švedske cimetove rolice v skodelici: tako slastne in enostavne za pripravo
Foto: Tatiana Volgutova/ Getty Images Plus via Getty Images