Vaša koža ne prenese retinola? Našli smo odlično alternativo …

retinola

Ni dvoma, da je retinol odlična sestavina, kljub temu pa lahko kožo draži, kar je pogosto predvsem v poletnih mesecih. Če vaša koža ne prenese retinola, vas lahko razveselimo z novico, da obstaja nova, naravna alternativa retinolu.

Gre za rastlinsko sestavino bakuchiol, ki je odlična izbira za občutljivo kožo. Pridobiva se iz listov in semenk rastline babchi, ki je dobro znana v ajurvedski in tradicionalni kitajski medicini. Ima pa protivnetne in antibakterijske lastnosti. (Ali lahko retinol uporabljamo poleti?)

Ta botanični ekstrakt ima na koži popolnoma enak učinek kot retinol: gladi teksturo kože, blaži hiperpigmentacije, izboljšuje elastičnost kože, spodbuja obnovo celic, stimulira proizvodnjo kolagena, gladi gubice in blaži poškodbe kože, ki so nastale zaradi sonca. Gre za to, da ta sestavina kože ne draži, kot se to velikokrat lahko zgodi pri uporabi retinola.

Za problematično in občutljivo kožo

Ker deluje protivnetno in antibakterijsko, je odličen tudi za problematično kožo z aknami. Pravzaprav pa je odličen za katerikoli tip kože, saj je blag in kože ne draži. Medtem ko jo lahko retinol izsuši ali povzroči iritacijo.

 

Majhne gube okoli ustnic: 9 načinov, kako jih zmanjšati

Foto: brizmaker/ Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr