Zakaj je jojobino olje idealno za vsak tip kože?

jojobino olje

Če morda niste vedeli, je jojobino olje eno redkih olj, ki odgovarja vsakemu tipu kože. Poglejmo, zakaj je temu tako.

Ko govorimo o negi kože, se nam zdi, da je danes na voljo neskončno število različnih izdelkov. Poleg vseh priporočil, pa moramo paziti na to, da sestavine odgovarjajo našemu tipu kože. Z jojobinim oljem vsekakor ne boste zgrešili, ne glede na to, če imate mastno, suho ali mešano kožo.

Jojobino olje in nega kože

To olje je po teksturi podobno vosku. Na koži ustvari zaščitno pregrado ter s tem preprečuje vpliv škodljivih dejavnikov, kot so veter, mraz in onesnaženje. Kožo nahrani in navlaži ter jo naredi gladko in napeto. Z redno uporabo pa zmanjša tudi gubice. Ker jojobino olje ne spada med alergene, nima nobenih stranskih učinkov in ne draži kože.

Podobna pH vrednost naravnemu sebumu kože

Jojobino olje je po sestavi najbolj podobno sebumu, ki ga proizvaja naše telo. To pomeni, da ga koža hitro absorbira, s tem pa se preprečuje pojav mastnih predelov kože.

Občutljiva koža ga obožuje

Čisto jojobino olje vlaži in hrani občutljivo kožo ter preprečuje draženje s tako imenovanimi aktivnimi sestavinami. Če imate dermatitis ali ekceme, lahko brez težav uporabljate to olje.

Večnamensko olje

Jojobino olje se lahko uporablja praktično za vse – od nege kože obraza in telesa, do nege nohtov, las ter ustnic.

Brez zamašenih por

Ker je tako podobno sebumu, ki ga proizvaja koža, to olje preprečuje, da bi se pore zamašile. Zato je tudi tveganje nastanka aken in mozoljev zelo majhno. Poleg vsega tega pa ima tudi antibakterijske in protivnetne lastnosti.

Lahko se kombinira

Ker to olje pomaga pri blaženju suhe kože in iritacij, se lahko kombinira tudi z drugimi izdelki, kot so npr. retinolski serumi.

 

Foto: Iryna Mylinska / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po lepotaizdravlje.rs