Želite čim dlje obdržati vonj parfuma, pri tem pa ne porabiti cele stekleničke? Sledite 3 zlatim pravilom …

parfuma

Na katere dele telesa razpršiti parfum? Kako podaljšati njegovo obstojnost? Kateri napakam se je potrebno izogibati? Pred vami so odgovori na vsa vprašanja, ki jih imate o nanosu vašega najljubšega parfuma, da bi čim dlje obdržali njegov vonj.

Kako nanesti parfum, da se bo čim dlje časa obstojen?

1. Parfum razpršite po strateških točkah

Coco Chanel je svetovala, da parfum nanesete na točke, kjer si želite, da vas nekdo poljubi. In to je zares dober trik. Parfum razpršite na vsako pulzno točko na telesu v oddaljenosti 10 do 20 cm od kože: na pregib vratu (spredaj in zadaj), za ušesi, na dekolte, na oba zapestja (pri tem rok nikakor ne drgnite), na pregib rok. Toplina, ki jo oddajajo pulzne točke, bo namreč povečala vonj parfuma in podaljšala njegovo obstojnost.

2. Uporabljajte negovalno kozmetiko z istim vonjem

Gel za tuširanje, mleko za telo, vlažilna krema, dezodorant, meglica za lase … Številne znamke poleg svojih parfumov nudijo celotne linije izdelkov z istim vonjem, kar je odličen način, da boste še bolj dišali, pri tem pa ne boste rabili porabiti cele stekleničke parfuma.

3. Parfum vedno nanesite na dobro navlaženo kožo

Parfum je najbolje nanesti po tuširanju oziroma po nanosu vlažilne kreme za telo, nikakor na suho kožo. Molekule parfuma se bodo vezale na kremo, kar bo podaljšalo njegovo obstojnost čez ves dan. Da se vonji ne bi mešali, uporabljajte vlažilno kremo brez vonja ali losjon za telo z vonjem vašega parfuma.

 

To so jesensko-zimski parfumi, ki bodo zaznamovali prihajajoče hladnejše obdobje

Foto: LightFieldStudios / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr