6 trendov poročnih oblek, ki bodo zaznamovali letošnje leto

poročnih oblek

Sezona porok se je že pričela. Za vse, ki morda še iščete navdih za poročno obleko, pa smo pobrskali, kateri so glavni trendi poročnih oblek leta 2022.

Leta 2020 so bile zaradi situacije v svetu in pri nas številne poroke odpovedane, to pa se je nadaljevalo tudi v leto 2021, zato so pari preprosto morali prestaviti datum svoje poroke. Letos je povsem drugače, poročni dan lahko namreč izpeljete brez vseh omejitev.

In čeprav ste na svoj poročni dan morali čakati dlje, ste s tem pridobili tudi več časa za izbiro popolne obleke. Kot prvi namig trendov poročnih oblek v letu 2022 naj vam damo besedo: maksimalizem. Pravzaprav bo letos ‘in’ ter dovoljeno prav vse, kar si zaželite. Od tradicionalnih belih oblek, do pajacev, hlačnih kostimov, kratkih oblek … Celo kratke hlače so dovoljene, če vam je to všeč. Poglejmo, katerih 6 trendov poročnih oblek bo prevladovalo to poročno sezono.

1. Ogromni rokavi

Eden največjih trendov, ki je bil predstavljen aprila na poročnem tednu mode v Londonu, so vsekakor ogromni rokavi. Gre za to, da se klasična in preprosta obleka povzdigne z dodatkom rokavov, ki se lahko tudi odstranijo.

2. Pregrinjalo

Že nekaj časa so pregrinjala zelo popularen dodatek k poročni obleki. Delujejo na enak način kot rokavi, ki poskrbijo za plastenje. Če se ne boste odločili za tančico, potem je pregrinjalo lahko zelo lepa popestritev poročne obleke.

3. Dolga tančica

Kot to dobro ve vsaka nevesta – tančica lahko zares povzdigne poročno obleko, tudi najbolj preprosto. Izberite takšno s čipkami ali s 3D vezenjem.

4. Kvadratni dekolte

Eden zadnjih trendov tega poletja pa je zagotovo kvadratni dekolte, ki ga je s svojo poročno obleko najavila Nicola Peltz-Beckham, ko se je poročila z Brooklynom Beckhamom, sinom Victorie in Davida Beckhama. Kljub temu, da so takšne obleke preproste in šik, obvladujejo popolno ravnovesje med retro in modernim videzom. Če želite, lahko k takšnemu izrezu dodate tudi verižico, ki bo zaokrožila romantičen videz.

5. Detajli s kristalčki

Lahko jih vključite v manjšem številu in le na določenem delu obleke, lahko pa so kot ‘druga koža’ in jih oblečete pod obleko, kot je to na svoji poroki pred dobrim tednom dni storila pevka Pixie Lott. Na ta način boste dosegli brezčasen, nežen in ženstven videz.

6. Pastelna obleka

Kdo pravi, da morate izbrati ravno belo obleko? Če niste za klasiko in so vam všeč pastelne barve, se brez težav lahko odločite za roza ali rumeno obleko. Takšne kreacije smo lahko videli tudi pri modnih hišah, kot so Oscar de la Renta, Dolce & Gabbana Couture in Dior Couture. Takšno obleko je na svoji poroki pred desetimi leti nosila tudi igralka Jessica Biel in ta trend je sedaj v modi bolj kot kdajkoli.

 

Za vas pa smo pri Zlatarni Celje poiskali tudi nekaj poročnih prstanov, ki si jih lahko ogledate v galeriji:

Poročni trendi 2022: Naj cvetje polepša vaš poročni dan

Foto: PeopleImages / Getty Images Plus via Getty Images; PR