Bele jeans hlače: kaj morate vedeti pri nakupu

bele jeans hlače

Jeans hlače so nekaj, kar imamo v omari vsi in kar je tudi vedno v modi. Na prehodu med pomladjo in poletjem pa je tukaj tudi nov trend: bele jeans hlače. Zato smo preverili, na kaj morate biti pozorni pri nakupu le-teh.

Izberite 100 % bombaž

Pri izbiri belih jeans hlač je material ključen faktor. Najbolje je izbrati 100 % bombaž, ki se ne raztegne preveč. Zakaj? Če hlače vsebujejo preveč elastana, se bodo raztegnile na napačnih delih (npr. med sedenjem na kolenih). Majhen odstotek elastana je sicer v redu, saj bodo hlače bolj udobne. Enako udobje lahko dosežete, če izberete eno številko večje hlače, ki so sestavljene le iz bombaža.

Višina pasu je pomembna

Pri belem jeansu je najbolje izbrati višji pas, sploh če izbirate ožje, slim fit modele ali mom jeans modele. Če pa izberete bolj široke, baggy hlače, je bolje izbrati nižji pas.

Modeli z zaključenimi hlačnicami

Trenutno so v modi tudi hlačnice, ki so na spodnjem delu razcefrane, vendar je bolje izbrati zašite. Lepše bodo videti, prav tako bo videz nekoliko bolj eleganten.

Recite ne raztrganemu jeansu

Raztrgan jeans je bolj rezerviran za modro, klasično barvo. Bele jeans hlače so vseeno videti bolje, če je model enostaven.

Izberite svoj model

Pri belem jeansu boste izbrali ozek model z dolgimi hlačnicami, klasičen visok pas in neraztegljiv material ali pa nizek pas s širokimi hlačnicami za bolj ‘kul’ videz. Kakorkoli boste izbrali, bel jeans nosite s srajco, majico s kratkimi rokavi, majico na naramnice, crop topom … Izbira je vaša, kombinacije pa so neskončne.

Bele jeans hlače odlično nosi tudi švedska influencerka Kenza Zouiten Subosic.

Modele najnovejših kolekcij modnih znamk pa si poglejte v galeriji:

 

Foto: PR, instagram/kenzas