Jeans za vsako postavo: kako izbrati pravi model?

jeans za vsako postavo

Jeans ali kavbojke so oblačilo, ki je v omari nepogrešljivo. Čeprav se trendi ves čas spreminjajo, bi lahko rekli, da gre za večni modni kos. Tudi če je bil nek model pred časom v modi in sedaj ni več, bo zagotovo kmalu spet imel svojih 5 minut slave. Zato ga kar shranite, ne bo vam žal. Tokrat pa smo želeli najti jeans za vsako postavo. Nujno je namreč, da izberete model, ki vam lepo pristaja in ne le iz razloga, ker je trenutno v modi.

Kolekcije modnih znamk so polne modelov, kot so ‘mom jeans’, ‘skinny jeans’, ‘boyfriend jeans’, ‘slim fit’, s širokimi hlačnicami, ‘baggy’ model, ravni model, široke z visokim pasom, na trapez, ¾ dolžine, strgane … in še bi lahko naštevali. Pri jeansu je odlično to, da lahko z njim ustvarite različne videze – od takšnih za vsak dan do tistih bolj elegantnih.

Kakšna je vaša postava?

Jeans je najboljša modna investicija. Imate ga lahko leta in leta. Čeprav morda barva zbledi ali se hlače strgajo, so še vedno povsem nosljive. In ne skrbite, če vaš najljubši par trenutno ni v modi, saj bo hitro nazaj. Preden iz omare povlečete kak stari par, je najpomembneje, da jeans hlače (še vedno) lepo pristojijo vaši postavi. Da bi našli model jeans hlač, ki vam bo kot ulit, naj bo vodilo vaš tip postave.

Tipi postave:

Hruška

Ženske, ki imajo postavo v obliki hruške, imajo ponavadi manjše oprsje in širše boke, zato je zelo pomembno, da ustvarijo ravnovesje. Če imate takšno postavo, se izogibajte jeansu z visokim pasom. Namesto tega izberite jeans s srednjim ali nizkim pasom, kot je na primer ‘boyfriend’ model. Prav tako lahko izberete ¾ dolžino hlačnic.

Visoka

Dolge noge so bile narejene za nošenje jeans hlač. Zato vzljubite svojo postavo in poudarite noge! Če ste visoki, bodo na vas najbolje videti dolge hlačnice, zato se izogibajte ¾ dolžini. Končajo se naj pri gležnjih ali še nižje. Poskusite modele, kot so ‘mom jeans’, strgan jeans ali s širokimi hlačnicami.

Peščena ura

Če ste srečnica in imate postavo v obliki peščene ure, potem imamo za vas veselo novico: pristoji vam namreč večina modelov jeans hlač. Če pa želite še bolj poudariti svojo postavo, izberite ‘mom jeans’ z visokim pasom ali pa ‘skinny jeans’. Model ‘skinny jeans’ se bo povsem prilagodil vašim oblinam ter poudaril vašo ženstveno postavo. ‘Mom jeans’ pa bo pritegnil pozornost na vaš lepo definiran pas.

Atletska postava

Ženske z atletskimi postavami imajo lahko zaradi nepravilne izbire oblačil moške poteze. Zato izberite stylinge, ki bodo ustvarili obliko in obline. Poskusite ‘skinny jeans’ ali ‘mom jeans’, oboje s srednjim ali visokim pasom. Prav tako pa vam bo pristajal model ‘slim fit’, saj bo poudaril obline na stegnih ter naredil celotno postavo bolj ženstveno.

Majhna in drobna

Majhne in drobne ženske se bi morale izogibati težkemo, širokemu jeansu. Da bi se izognili temu, da ste videti, kot da ste se izgubili v njem, izberite ‘skinny jeans’ z ravnimi hlačnicami in ¾ dolžine. Za vas prav tako ni dobra izbira visok pas, saj bo videti čudno. Raje izberite modele s srednjim in nizkim pasom.

Z oblinami

Če imate obline, je najboljši nasvet, da te obline tudi pokažete. Ne poskušajte jih skriti pod ohlapnimi oblačili, kot je npr. model ‘boyfriend jeans’. Široki modeli vas bodo le še razširili. Zato raje poudarite svojo ženstvenost z modeli, kot so ‘skinny jeans’ in takšnimi z rahlo širšimi hlačnicami. Videz, ki vam bo najbolj pristajal, je temni jeans s srednjim ali visokim pasom.

 

 

Preberite tudi članek Modni trend: lepo padajoče obleke.

Foto: gpointstudio / iStock / Getty Images Plus via Getty Images, PR