Listanje: Poglejte, kaj vam prinaša junijska številka L&Z

Junijska številka revije L&Z  je tukaj, na prodajnih mestih vas čaka od 10. maja dalje.

Top teme

#1 Zgodba z naslovnice

Emily Blunt, znana po svoji izbiri vsestranskih in zapomnljivih vlog, se je razgovorila o najnovejšem projektu, filmu The Fall Guy. Film, v katerem igra ob Ryanu Goslingu in pod režijsko taktirko Davida Leitcha, prinaša svež pogled na svet kaskaderstva z mešanico akcije in romantične komedije. Bluntova deli vpogled v svoje izkušnje med snemanjem, razvoj svojega lika in zakaj je ta film izstopal med številnimi ponudbami.

#2 Previdno s soncem, koža si zapomni

Ko se letni časi zamenjajo in se sonce okrepi, je treba zamenjati garderobo, nujno pa moramo novosti vnesti tudi v svojo negovalno rutino. Sonce je naš prijatelj, a nas naša strokovna sogovornica dr. Nevenka Dokmanović, specialistka dermatovenerologije, opozarja, da moramo biti s sončnimi žarki nadvse previdni. Razkrila nam je, kako negovati kožo v obdobju močnejšega sonca, kako se zaščititi pred nastankom madežev in peg na koži ter na kakšen način zdraviti kožo, na kateri so te spremembe že izražene.

#3 Ta nadležna pomarančna koža!

Celulit, pogosto imenovan tudi ‘pomarančna koža’, je estetsko stanje kože, ki prizadene veliko število žensk po vsem svetu. Nam lahko uspe omiliti njegov videz z domačimi tretmaji?

#4 Pripnite se, poleteli bomo (v svet sijoče kože)!

Dolgi leti so lahko naporni, a če spremenimo zorni kot, se lahko to spremeni. Čas v zraku uporabite za nego kože obraza: medtem ko boste opravili vse korake nege, bo napočil čas za pristanek.

#5 Moda & stil: Nova klasika

Osnovni in nevpadljivi kosi oblačil predstavljajo temelj naše garderobe.  V nevtralnih odtenkih in v klasičnem, večnem dizajnu jih lahko kombiniramo na neskončno načinov in za različne priložnosti. Izbrali smo štiri ključne kose letošnje pomladno-poletne sezone ter jih predstavili v obliki dnevnih in večernih modnih videzov.

#6 Green time (vs. screen time)

Za mnoge od nas je narava vir tolažbe in navdiha, vendar pogosto nismo dovolj povezani z njo, dovolj v stiku z njo in nekoliko izgubljeni, ko razmišljamo o tem, da drugi veliko bolj uživajo v naravi kot mi.

#7 Oblikujte svoj načrt postenja

Priljubljenost postenja ne pojenja! Vprašanje je le, kako in v kolikšni meri uporabljate to preizkušeno metodo odrekanja hrani … Izberite urnik občasnega postenja po nasvetu dietetika, prilagodite ga tudi svojemu življenjskemu slogu in pri izbiri prisluhnite svojemu telesu. Kajti do uspeha vodi le sinergija.

#8 Mentalni detoks

Predstavljamo vam 8 priporočil, kako znova zagnati svoj um. Zamislite si svoj um ko pomnilnik mobilnega telefona. Zagotovo z njega redno brišete fotografije, podatke in stike, da pomnilnika ne bi prenatrpali. Na enak način za razbremenitev tudi vaš um občasno potrebuje brisanje oz. razstrupljanje.

#9 Potovanje: V iskanju izkušenj

V morju popotniških profilov nas je s svojo edinstvenostjo osvojil profil Barbare Lisak. Samozavestna okoljevarstvena inženirka obhaja priljubljene turistične destinacije in izbira kraje, ki se ponašajo s čudovito in drugačno pokrajino. Prav med potovanji se je začela zanimati tudi za fotografijo.

#10 Dom: Vsi odtenki modre

Modra – barva morja in neba prinaša v dom pridih svežine, ko se približujemo poletnim mesecem. Njena živahna, a hkrati pomirjajoča prisotnost ponuja vsestranski čar, ki brezhibno povezuje modernost in brezčasno eleganco. Vključitev elementov v modri barvi je eleganten način, kako počastiti lepote narave in v svoj dom vnesti košček poletnega morja.