Listanje: Poglejte, kaj vam prinaša majska številka L&Z

Majska številka revije L&Z  je tukaj, na prodajnih mestih vas čaka od 10. aprila dalje.

Top teme

#1 Zgodba z naslovnice

“Prisegam na dolge obleke. In čim se pojavijo bolj topli dnevi, to hitro izkoristim, da iz omare povlečem najljubše obleke, ki jih zjutraj in zvečer najraje skombiniram z jeans jakno. Modne trende spremljam, vendar se z njimi ne obremenjujem preveč. Redko sem oblečena po zadnji modi, raje sem oblečena po ‘svoji’ zadnji modi. Bolj, kot da sem v trendu, mi je pomembno, da mi je udobno, prijetno in se dobro počutim. In če je temu tako, potem tudi izgledam dobro. (smeh) Vedno več se poslužujem kupovanja v trgovinah iz druge roke, še raje pa imam izmenjevalnice s kolegicami. Ko pride trend, ki mi je totalno nesmiseln ali mi enostavno ne paše, ga ne bom nosila, pa čeprav ga nosijo vse zvezdnice sveta in je celoten Instagram preplavljen z njim,” nam je zaupala Nataša Naneva, sovoditeljica enega najbolj priljubljenih kvizov Kolo sreče na Planetu.

#2 Probiotiki in prebiotiki na koži

Ali jih boste jedli, pili ali namazali na obraz, je vaša odločitev, a te sestavine so v svetovni lepotni industriji vse večji hit. Kreme, ki jih vsebujejo, so v zadnjih letih dobesedno preplavile trg. Le zakaj je tako?

#3 Manj je več!

Trendi na nedavnih tednih mode kažejo, da bo minimalizem spet v središču. Na modnih revijah vodilnih modnih hiš in najbolj znanih oblikovalcev pa so prevladovale manekenke s čistimi eteričnimi obrazi in zelo malo ličili.

#4 Moda & stil: Čas porok

Vseeno če ravnokar izbirate poročno obleko ali ste le radi v koraku s trendi, pred vami je vpogled v trenutno najbolj iskane poročne kreacije – od izpopolnjenih klasik, romantičnih oblek, vse do trendi modelov ostrih linij.

#5 Vas muči spomladanska utrujenost?

Kaj sproži simptome sindroma, ki jih številni občutijo v prvih pomladnih mesecih? In kako lajšati posledice? Kaj na to odgovarjajo strokovnjaki.

#6 Cvetni prah je v zraku …

… alergije pa spet v središču pozornosti! Kako ravnati, ko spomladanske alergije dobijo zagon, je vsako leto bolj aktualno vprašanje, saj alergije povzročajo težave vedno več ljudem. Tokrat v zgodbi o cvetnem prahu prinašamo izkušnjo iz prve roke, ki vliva novo upanje bolnikom, ki se soočajo z alergijami.

#7 Potovanje: Otoki rajskih plaž, džungle in slapov

Ko sem začela načrtovati letošnje počitnice, me je kompas z mojega seznama želja vodil v jasno smer: hrepenela sem po palmah nad sabo, džunglo za sabo, belem pesku pod sabo in turkiznem morju pred sabo. Ko sem na seznam dodala še odlično hrano in sočno sadje, je postalo očitno – vse poti vodijo na Tajsko.

#8 Zavestna lepota: Lepi znotraj in zunaj

Že velikokrat smo govorili o tem, da lepota ni samo fizična kategorija in da si je treba vzeti čas za zavestno nego lepote v vseh ozirih in uživati v njenem blagodejnem učinku.

#9 Kako se pogovarjati o občutljivih temah

Ni lahko razumeti, kaj reči nekomu, ki gre skozi težko življenjsko obdobje. Kaj moramo povedati in katerim temam se je bolje izogibati? In kako človeku olajšati težke trenutke? Ne poznamo popolne rešitve, ki bi ustrezala vsem in bi vsakomur nudila uteho. Pa vendar obstajajo besede, ki jih je v takih trenutkih dobro slišati.

#10 Dom: Elegantna nežnost

Rožnata barva simbolizira nežnost, optimizem in mladostnost, zato je odlična izbira za kateri koli del vašega doma. Ko kombinirate rožnato z drugimi barvami, kot sta siva ali petrolej, lahko ustvarite resnično elegantno in sofisticirano okolje. Zlata barva pa bo dodala pridih razkošja in plemenitosti, kar še dodatno poudari toplino rožnate.