Listanje: Poglejte, kaj vam prinaša septembrska številka L&Z

Septembrska številka revije L&Z  je tukaj, na prodajnih mestih vas čaka od 1. septembra dalje.

Top teme

#1 Zgodba z naslovnice

Dolgo smo razmišljali o naslovnici in zgodbi, ki bi bila primerna za vse države v regiji, kjer izhaja naša revija. In padla je odločitev: naj se zgodi ob koncu poletja. A ni veliko osebnosti, ki bi bile enako priljubljene v vseh državah našega področja, odgovor je bil zato kot na dlani: Severina!

#2 L&Z ženske: Inspiracija za vse nas

Prodorne, odločne in predane svojim ciljem; te ženske so gonilna sila nekaterih najuspešnejših podjetij današnjega časa. Z neverjetno sposobnostjo, da vodijo svoje time, zasledujejo svoje vizije in vzpostavljajo močne povezave s sodelavci, so postale vir inspiracije za mnoge. Njihovi sodelavci jim ne sledijo zgolj zaradi njihovega položaja, temveč zaradi njihove karizme, vodstvenih veščin in sposobnosti, da prepoznajo in izkoristijo potenciale drugih.

#3 7 odgovorov in vprašanj o laseh in soncu

Za nekatere se je poletni dopust že iztekel, spet drugi se gredo najraje nastaviti pozno poletnim sončnim žarkom in užijejo bolj mirne počitnice v septembru. Kaj lahko naredimo, da bomo ohranili lepoto naših las, jih zaščitili pred sončnimi žarki, suhim zrakom in drugimi negativnimi zunanjimi vplivi? Odgovore na naša vprašanja smo poiskali pri profesionalcih.

#4 Hrana za mladosten videz

Kako nahraniti dermis od znotraj in ne samo od zunaj, razkriva nutricionistka Jasna Vujičić, ki opozarja na številne prednosti in slabosti skupin živil v prehranski piramidi.

#5 Moda & stil: Sestavljanka

Futurizem, ‘power suits’, nova romantika, jeans in usnje so le nekateri izmed trendov, ki vas bodo pospremili v novo modno sezono. Tokrat smo se potopili v svet trendi vzorcev.

#6 Aktivnosti ob koncu poletja – za energičen prehod v jesen

Ko se poletje počasi izteka, nas pogosto oblije občutek nostalgije in žalosti, saj se bližajo hladnejši dnevi. Kljub temu pa lahko to obdobje izkoristimo za aktivnosti, ki nas bodo napolnile z energijo in nas pripravile na prihajajočo jesen. Tukaj je sedem aktivnosti, s katerimi boste v jesen skočili polni energije.

#7 Vzpostavite ritem in povečajte svojo energijo

Se morda počutite izčrpano in brez energije? Nova raziskava razkriva, da kar 38 % ljudi meni, da so ves čas utrujeni. Navajajo tudi, da spijo v povprečju šest ur na noč in niso preveč dosledni pri izbiri zdrave hrane.

#8 Kako potujemo leta 2023?

Po dveh pandemičnih letih smo se lani začeli odpirati novim vsebinam, tistim, ki smo jih morali opustiti. Predvsem gre za potovanja, ki smo jih v času zaprtja močno pogrešali. Ne glede na to, ali govorimo o bližnjih ali daljnih destinacijah, krajših ali daljših potovanjih, se letos zdi, da potujejo vsi. Vsaj na krajše razdalje. Pričakovati je, da bomo ob koncu leta ugotovili, da smo letos več potovali, glede na inflacijo in rast številnih stroškov pa bomo za potovanja tudi porabili več denarja. Morda pa se bodo ravno zato spremenile potovalne navade in naša pričakovanja glede tega, kaj želimo odnesti s teh potovanj. In to je veliko več kot sonce in morje. Predstavljamo šest potovalnih trendov, ki bodo zaznamovali letošnje leto.

#9 Lunina kopel

Predlagamo vam, da čim bolje izkoristite še zadnje čudovite poletne noči, obsijane z mesečino. Ne oklevajte in se prepustite mesečevi kopeli, tisočletnemu ženskemu ritualu.

#10 Kako preboleti razhod

Čas zdravi vse. Kolikokrat smo že slišali to floskulo in nihče ji ne oporeka. Ampak kako čakati in dočakati, da pride čas, ko bo bolečina minila? Bolečina zaradi razhoda, ločitve, trajne prekinitve zveze z najboljšo prijateljico ali prijateljem … Kako si lahko pomagamo, ko pridemo v obdobje ranjene duše? Nataša Vukoje, strokovnjakinja za delo z energijami, poudarja, da je pomembno, da gremo skozi vse faze žalovanja, zato smo jo vprašali, kako lahko še naprej normalno funkcioniramo in počnemo vse, kar se od nas pričakuje, medtem ko v nas divja vulkan čustev.