5 najboljših filmov za materinski dan

materinski dan

Danes je prav poseben praznik – materinski dan. Z njim vsako leto počastimo mamice, katerih ljubezen ne pozna meja. V luči tega praznika smo vam pripravili pet najboljših filmov za materinski dan, ki si jih morate ogledati (če imate možnost, si jih oglejte z mamo).

#1 Mother’s Day (2016)

Istoimenski film praznika si je pravzaprav nujno ogledati. Če ste navdušeni nad imeni v tej igralski zasedbi, vam bo film zagotovo všeč. Zgodba sledi življenju različnih mam ravno na materinski dan, v igralski zasedbi pa je kar nekaj znanih hollywoodskih imen: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts in Jason Sudeikis.

mother's day materinski dan

#2 Tully (2018)

Glavna igralka filma je Charlize Theron, ki igra mamo treh otrok. Kot lepo pozornost, ki bi ji pomagala pri njenih obveznostih, ji brat za darilo podari varuško. Čeprav je na začetku skeptična, se hitro spoprijatelji in splete vez z mlado varuško po imenu Tully. Ta komedija-drama je zares lep film.

tully

#3 Snatched

Emily (ki jo igra Amy Shumer) ostane tik pred načrtovanimi počitnicami čisto sama, saj jo zapusti fant. Ker nima nikogar, s kom bi šla na potovanje, se odloči, da vzame s seboj mamo Lindo (igra jo Goldie Hawn). Stvari bodo postale čudne (za njiju) in smešne (za občinstvo).

snatched materinski dan

#4 Bad Moms (2016)

Še ena komedija, v kateri igra veliko znanih imen – Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Jada Pinkett Smith in Christina Applegate. Ko tri mame enostavno ne zmorejo več, se odločijo, da postanejo ‘neodgovorne’, s tem pa srečne in svobodne.

bad moms

#5 Mamma Mia! (2008)

Materinski dan ne bi bil popoln brez filma Mamma Mia!. Odlična glasba skupine Abba, odlična igralska zasedba (Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth), grški otok in zanimiva zgodba.

mamma mia materinski dan

 

Preberite tudi članek Materinski dan: zgodovina praznika in zanimivosti.

 

Foto: Getty Images via Guliver, PR