Najlepše cvetlice za materinski dan in njihov pomen

cvetlice

Eno najljubših, največkrat izbranih in tradicionalnih daril ob materinskem dnevu so zagotovo cvetlice, katerih se mame vedno razveselijo. Tukaj je naših pet predlogov cvetlic, ki jih lahko danes podarite svoji mami.

Tulipani

Tulipani imajo več pomenov, ki so odvisni od barve, ki jo izberete. Rdeči tulipani predstavljajo romantično ljubezen, roza tulipani naklonjenost, beli pa veselje, lahko pa se podarijo tudi v znak opravičila. Prav tako je ogromno različic tulipanov – vsak od njih je unikaten tako kot mama. Vseeno, katero barvo boste izbrali, tulipani so pomladno cvetje, ki bodo mamo zagotovo zelo razveselili.

tulipani

Orhideje

Orhideje so primerno darilo za moderne mame, torej ženske, ki obožujejo modo ter žive barve. Izbirate lahko med različnimi barvami in velikostmi, prav tako pa so enostavne za vzdrževanje. Če ne veste, katero barvo bi izbrali, izberite roza. Ta barva predstavlja eleganco, ženstvenost in ravnovesje.

orhideje

Nageljni

Nageljni so cvetlica, s katero se je vse začelo. Leta 1907 je Anna Jarvis, ustanoviteljica materinskega dne, na obletnico materine smrti poslala 500 belih nageljnov vsaki materi v Zahodni Virginii (v okraju, kjer je živela). Tudi ta cvetlica prihaja v številnih barvah. Roza barva nageljna še posebej predstavlja materino ljubezen, bela pa simbolizira brezpogojno ljubezen in srečo. Dodaten plus je še ta, da je to dolgoobstojno rezano cvetje, tako bo mami šopek še dolgo krasil dom.

nageljni cvetlice

Potonike

Potonike so v beli, roza, rdeči, včasih celo v vijolični barvi in so lahko čudovit šopek za mamo. Te cvetlice predstavljajo različne stvari: od časti, sreče in srečnih zakonov. Šopek potonik bo zagotovo navdušil vašo mamo, saj imajo te cvetlice velike cvetove, ki zelo lepo dišijo.

potonike cvetlice

Vrtnice

Vrtnice so klasika, ki so popolno darilo za vse mame, ki so bolj tradicionalne. Tokrat izpustite rdeče vrtnice, ki se povezujejo z romantično ljubeznijo, namesto tega pa izberite roza vrtnice, ki simbolizirajo ljubezen in hvaležnost. Tudi bele vrtnice so dobra izbira, saj predstavljajo čistost, kremne vrtnice pa pomenijo pozornost.

vrtnice cvetlice

 

In ne pozabite, cvetlice lahko med seboj tudi kombinirate – šopek bo nadvse čudovit!

 

Preberite tudi članek 5 najboljših filmov za materinski dan.

 

Foto: Getty Images via Guliver