Novi James Bond 007: Ni čas za smrt svetovno premiero že dočakal v Londonu

james bond

Svetovna premiera težko pričakovanega in večkrat prestavljenega zadnjega 25. poglavja ene najdolgotrajnejših filmskih franšiz James Bond se je sinoči odvila v Londonu.

Po rdeči preprogi premiere filma Ni čas za smrt (No Time To Die) se je sprehodila večina igralcev. Med njimi Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw in Naomie Harris ter režiser Cary Joji Fukunaga, producenta Michael G. Wilson in Barbara Broccoli in drugi člani filmske ekipe. Ter tudi pevka Billie Eilish in brat Finneas, ki sta zaslužna za naslovno skladbo No Time To Die. Med visokimi gosti so bili tudi člani britanske kraljeve družine – princa Charles in William s svojima soprogama vojvodinjama Camillo in Catherine. Cel dogodek na rdeči preprogi pa so v živo predvajali preko socialnih omrežij.

Zvezdniki na rdeči preprogi …

 

Filmska zasedba

Igralec Daniel Craig bo še petič in zadnjič stopil v čevlje slavnega tajnega agenta, na režiserski stolček je sedel Cary Joji Fukunaga, scenarij so napisali Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns, Phoebe Waller-Bridge in Fukunaga. V novem delu se poleg Craiga vračajo igralci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright, novi obrazi, ki se bodo pojavili v vohunski akciji, pa so Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen.

Zgodba 007

Tajni agent James Bond se je umaknil iz aktivne službe ter na Jamajki uživa mirno življenje. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj Felix Leiter iz CIE prosi za pomoč. Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika pa se izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati, najboljšega agenta njenega veličanstva pa vodi na sled skrivnostnega negativca, oboroženega z nevarno novo tehnologijo.

Naslovna skladba filma

“V veliko čast mi je, da lahko zapojem naslovno pesem filma, ki je del tako legendarne serije. James Bond je najbolj kul filmska franšiza, kar jih obstaja. Še vedno sem v šoku,” je povedala Billie Eilish. 19-letna ameriška pevka, dobitnica sedmih grammyjev, je skladbo napisala skupaj s starejšim bratom Finneasom O’Connellom in je tako najmlajša umetnica v zgodovini, ki je napisala in posnela naslovno skladbo za Jamesa Bonda.

Premiere pri nas

Premierne projekcije si bomo ogledali tudi pri nas – nocoj si bodo najbolj neučakani prvo projekcijo ogledali v BTC Cityju, od četrtka dalje pa se bodo premierne projekcije vrtele v ljubljanskem Koloseju, Kinu Bežigrad, Mariboxu ter vseh Cineplexx centrih.

Igralci, ki so v vseh teh letih upodobili tajnega agenta 007

Igralec Daniel Craig bo petič ter tudi zadnjič upodobil slavnega tajnega agenta. Prvič je stopil v njegove čevlje leta 2006 v filmu Casino Royale, dve leti kasneje v Kvantum sočutja (2008), kasneje pa v Skyfall (2012) in Spectra (2015).

Največkrat je Jamesa Bonda – sedemkrat – upodobil igralec Roger Moore (med leti 1973 in 1985), šestkrat je vloga pripadla Seanu Conneryju (med leti 1962 in 1971), štirikrat ga je zaigral Pierce Brosnan (med leti 1995 in 2002) ter dvakrat Timothy Dalton (leta 1987 in 1989).

 

Kinematografi: Filmske uspešnice v jesenskih mesecih

Foto: Jeff Spicer / Getty Images / Karantanija Cinemas