Po 13. letih je Britney Spears končno svobodna, njen oče nima več skrbništva nad njo

britney spears

Jamie Spears, oče pevke in zvezdnice Britney Spears, je po dolgih 13. letih končno odstranjen kot njen skrbnik. Njena prošnja, ki jo je že tolikokrat naslovila na sodišče, je bila včeraj na sodišču v Los Angelesu končno uslišana.

Sodnica Brenda Penny je včeraj na sodišču v Los Angelesu iz skrbništva odstranila očeta Britney Spears, Jamieja Spearsa. Po tem ko je sodnica poslušala argumente odvetnikov obeh strani, je dejala: „Trenutno stanje je nevzdržno. Vse to odraža toksično okolje, ki zahteva izločitev Jamieja Spearsa in začne veljati z današnjim dnem.“

Britney sicer ni bila prisotna v dvorani, je pa vir povedal, da je planila v jok, ko je izvedela odločitev sodnice. Bila je v šoku in brez besed, vendar zelo srečna. Po 13. letih je končno dočakala ta dan.

Preberite tudi: Netflixov dokumentarec Britney Vs. Spears bo podrobno raziskal skrbništvo nad njo

Njen odvetnik je sodišče tudi zaprosil, da naj vlogo začasnega skrbnika nad njenim 51,7 milijona evrov vrednim premoženjem prevzame javni računovodja John Zabel, kar je sodnica odobrila. Naslednja obravnava na sodišču bo potekala 12. novembra. Njen odvetnik Rosengart pa želi še do konca tega leta povsem prekiniti dogovor o skrbništvu nad njo. Sicer je potrebno pred tem opraviti številne evalvacije njenega duševnega zdravja, njen odvetnik pa je dejal, da upa, da to pred novembrskim nadaljevanjem procesa ne bo potrebno.

Britney je še pred včerajšnjo sodno obravnavo s svojim zaročencem Samom Asgharijem odpotovala na počitnice, saj je dejala, da želi zmanjšati stres in napetost pred odločitvijo sodišča. Čeprav pevka ni direktno javno komentirala zmage na sodišču, je v svoji zadnji objavi na Instagramu v prvem stavku zapisala, da je ‘na 9. oblaku’.

Foto: Jason Merritt/TERM; Staff Getty Images Entertainment via Getty Images