Ustavna obtožba: Ameriška zločinska zgodba

ustavna obtožba

Na malih zaslonih lahko spremljamo novo sezono serije Ameriška zločinska zgodba (American Crime Story): Ustavna obtožba. Tokrat o škandalu, ki je nastal med nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom in Monico Lewinsky. Gre za zgodbo o državni krizi, ki je skoraj privedla do prve odstavitve ameriškega predsednika po več kot sto letih ameriške zgodovine.

Po smrti njenega šefa se uslužbenka Bele hiše Linda Tripp preseli v Pentagon, kjer spozna Monico Lewinsky. Paula Jones pa se v tistem času na pobudo svojih odvetnikov odloči, da bo predsednika tožila zaradi spolnega nadlegovanja.

Ustavna obtožba: Ameriška zločinska zgodba raziskuje državno krizo, ki je vodila do prve obtožbe ameriškega predsednika v stotih letih, skozi oči žensk v središču dogajanja: Monice Lewinsky, Linde Tripp in Paule Jones. Vse tri so postale tarče javnosti v času strankarskih napetosti, spreminjajoče se politike spolov in medijske krajine.

ameriška

Sarah Paulson je upodobila Lindo Tripp, Beanie Feldstein Monico Lewinsky, Annaleigh Ashford pa Paulo Jones. Predsednika igra znani igralec Clive Owen.

Serijo lahko od 7. oktobra vsak četrtek in nedeljo (ponovitev dela) spremljate na FOX-u.

 

 

Zakaj so vsi tako obsedeni z novo Netflixovo serijo Squid Game in kaj morate vedeti o njej

Foto: PR