13-minutni izziv za naš um: nov trend meditacije, ki je idealen za vse, ki nimate veliko časa

13-minutni izziv za naš um

Gre za hiter in učinkovit način, kako dan začeti čim bolj pozitivno. Poglejmo, kaj je 13-minutni izziv za naš um.

Dejstvo je, da so zadnja leta bila nekaj povsem čudnega in stresnega, zato wellness strokovnjaki napovedujejo, da bo leto 2023 leto, ko se bomo ‘spet našli’.

Ko nadaljujemo z bojem s covidom, ki je sicer že malce poniknil (vsaj v medijih), kljub temu pa je še prisoten, in se spopadamo s krizo življenjskih stroškov, ki gredo v nebo, je treba najti nekaj malenkosti, ki v naša življenja prinesejo veselje.

Mind management

Eden večjih wellness trendov, ki bo letos ‘in’, je t.i. mind management – gre za posebno obliko aktivne meditacije, ki s pomočjo stimulacije delov v možganih znanstveno dokazano pomaga pri povečanju osredotočanja. Gre za 13-minutni izziv za naš um, ki bo pomagal, da boste bolj pozitivno naravnani.

Kaj sploh to je?

Pri tej tehniki se 13 minut osredotočamo na določen del telesa. Vsakič, ko bodo vaše misli odplavale, se spomnite na ta del telesa in spet se boste osredotočili nanj. Se sprašujete, zakaj ravno 13 minut? Raziskava Univerze v New Yorku je pokazala, da 13 minut zmanjša negativne misli in poveča raven pozornosti, prav tako pa zmanjša tesnobnost. Dlje, kot to tehniko izvajate (vsaj 8 tednov), boljši bodo vaš spomin, fokus in pozornost. Boste poskusili?

 

3 self-care nasveti, zaradi katerih se boste takoj počutili bolje

Foto: fizkes / Getty Images Plus via Getty Images