Banane topijo maščobne obloge in izločajo vodo iz telesa

Banane topijo maščobne obloge

Marsikdo bi mislil, da je za izgubo nekaj kilogramov iz prehrane potrebno izločiti banane. Vendar temu ni tako, saj banane topijo maščobne obloge ter pospešujejo metabolizem in so glavna sestavina dietnih napitkov.

Veliko kalija

Banane vsebujejo veliko kalija, ki iz našega organizma izloča višek vode (kar 450 mg na eno banano). Prav tako pa vsebujejo naravne sladkorje, kot so fruktoza, glukoza in saharoza, ki so odličen vir energije za telo. Ena banana je dovolj, da poteši lakoto in da pri tem ne posegamo po nezdravih prigrizkih. In ravno iz tega razloga se uporabljajo kot osnova za dietne napitke, saj banane topijo maščobne obloge. Dodajo pa se jim lahko še špinača, laneno seme in jagodičevje, ki prav tako pomagajo pri hujšanju. Dajo nam vse potrebne minerale, vitamine in vlaknine.

Hitri recepti z banano

Potrebujete eno banano in eno žlico jagodičevja, žličko medu, žličko ingverja in pol skodelice mlačne vode. Banana s špinačo je odlična izbira, da se poteši lakota, k čemer pripomorejo vlaknine. Potrebujete eno banano in 20 gramov sveže špinače, pol skodelice jogurta, tretjino skodelice ovsenih kosmičev in žličko medu. Banani pa lahko dodate tudi dve žlički lanenih semen, ki topijo maščobe, dve žlički skute in eno pomarančo.

Vsi napitki se pripravijo v mešalniku, kar je zelo enostavno. Takšen napitek pijte za zajtrk.

 

Malica, ki vsebuje manj kot 150 kalorij

Foto: KVLADIMIRV / Getty Images Plus via Getty Images