Kakšen je pomen sanj, v katerih varate svojega partnerja ali on vas?

sanj

Naši možgani, um in naša podzavest so resnično nekaj neverjetnega. In sanje so nekaj, česar se sicer v večji meri ne spomnimo, tistih, katerih pa se, jih nato vedno želimo razvozljati in najti njihov pomen. Ene takšnih sanj so tudi te, v katerih varate svojega partnerja ali on vas, zato poglejmo, kaj takšne afere v sanjah sploh pomenijo.

Varanje v sanjah je zelo pogosto, prav tako pa je takšne sanje doživelo že veliko ljudi. In čeprav so samo sanje, nekako ne moremo nehati misliti na njih in na njihov pomen. Pri tem se sprašujemo: “Ali takšne sanje pomenijo, da mi partner več ni privlačen in da ga ne ljubim?” “Si želim koga drugega?” “Je moja podzavest v bistvu zaljubljena v koga drugega?” …

Theresa Cheung, ki je napisala knjižno uspešnico The Dream Dictionary from A to Z  (Slovar sanj od A do Z) pravi, da so tovrstne sanje konstantno obravnavane, pravzaprav so med top 10 najpogosteje sanjanimi sanjami. Obenem pa je povedala, da se sedaj v času pandemije nanjo obrača kar trikrat več oseb s takšnimi sanjami, ki si želijo izvedeti njihov globlji pomen. Poglejmo, torej, kaj po njenem mnenju te sanje zares pomenijo …

Morda vam nečesa manjka – ali v zvezi ali znotraj vas samih

Najprej je treba poudariti, da lahko tovrstne sanje sanjajo tudi ljudje, ki so v najbolj srečnih in predanih zvezah. Gre namreč za povsem naraven in zdrav odziv. Vaša podzavest vas lahko na ta način le vzpodbuja, da dobro premislite, kaj vam pomeni varanje. Obenem pa se po takšnih sanjah bolj zazrete vase in v vašega partnerja.

  • Če ste vi tisti, ki v sanjah varate, ali na nek način v bistvu varate sebe? Na primer, ali se zares trudite ali iščete bližnjice? Ali skrbite zase in si vzamete čas za osebno rast?
  • Če pa ste vi tisti, ki ste v sanjah prevarani, se vprašajte, če je morda vaš partner preveč zaposlen s svojim delom, prijatelji, hobiji ali celo hišnim ljubljenčkom? Morda vam poklanja premalo pozornosti in se počutite malce izvzeti?

Takšne vrste sanj lahko preprosto pomenijo, da nekaj manjka in da morate v vašo zvezo vnesti nekaj več dogajanja in razburljivosti. Zato tudi veliko ljudi sanja o svoji prvi ljubezni ali o bivšemu partnerju. To vsekakor ne pomeni, da se želijo vrniti k njemu, morda pa si le želijo tiste začetne strasti in sreče ter zaljubljenosti.

Vaš um vas pripravlja na scenarij ‘kaj, če se to kdaj zares zgodi’

Takšne sanje so lahko zelo realistične, zato se boste po njih zbudili zmedeni in z občutkom krivde ali obratno z občutkom jeze in žalosti. To pa je tudi razlog, zakaj jih sanjate, da na nek način izkusite ta čustva in vas pripravijo na ta scenarij.

Morda vas oseba v sanjah, s katero ste varali, privlači v resničnem življenju

Včasih te sanje pomenijo, da vas oseba privlači in nič ni narobe z nedolžno zagledanostjo. Pa vendar gre v večini primerov za simboličnega partnerja, ki se pojavi le v sanjah. Na primer, če ste bolj sramežljiva oseba in se v sanjah zapletete z vašim ‘divjim’ šefom, to ne pomeni, da vam je dejansko všeč. Temveč, da morate delati na svoji osebnosti in se malo sprostiti ter bolj odpreti.

Kdaj so te sanje težava?

Edina težava teh sanj se pojavi takrat, ko imate sanje, v katerih varate, več noči zapored, o tem pa razmišljate tudi podnevi. V tem primeru se je najbolje pogovoriti s partnerjem in mu povedati, o čem razmišljate. Bolje tako, kot da ga prizadenete z varanjem.

 

Ste vedeli, da prebava vpliva na dolžino življenja?

Foto: gorodenkoff / Getty Images Plus via Getty Images