Napake, ki jih delamo med izvajanjem trebušnjakov

trebušnjakov

Vsi, ki se ukvarjajo z določeno vadbo, bi radi imeli popolne trebušne mišice, vendar jih ni tako preprosto doseči. Prav tako se spremembe pri izvajanju trebušnjakov ne zgodijo čez noč. Obenem pa je tudi zelo pomembno, da te vaje izvajate pravilno.

To so napake, ki jih delamo med izvajanjem trebušnjakov:

Cilj vašega treninga ne bi smel biti raven trebuh

Prvo pravilo je, da se ne ozirajte na to, kar vidite na družbenih omrežjih. Vsako telo je drugačno, prav tako pa se morate zavedati, da na Instagramu stvari niso realne. Z izvajanjem trebušnjakov boste razvili moč, vendar boste zraven potrebovali tudi kardio in raznolike vaje, ki vam bodo pomagale do spremembe vašega videza.

Trebušnjakov ne izvajajte vsak dan

Mišice se morajo spočiti, zato trebušnjakov ne izvajajte vsak dan. Najbolje se je vsak dan osredotočiti na drugo skupino mišic. Če boste sledili temu nasvetu, boste dosegli tudi boljše rezultate.

Med izvajanjem trebušnjakov ne dajajte rok za glavo

To je pogosta napaka, ki jo delajo tudi najbolj izkušeni. Mnogi ljudje namreč mislijo, da na ta način, ko postavijo roke za glavo, nudijo trebušnim mišicam optimalno podporo. Na ta način pa lahko pride do poškodb vratu. Namesto tega dajte roke za ušesa ali jih prekrižajte čez prsi.

Ne naprezajte hrbta

Med izvajanjem trebušnjakov mora biti hrbtenica podprta. Prav tako pa morate vedeti, da prehitro ponavljanje trebušnjakov lahko privede do prevelikega naprezanja hrbta. Pomembno je torej, da vedno napnete trebušne mišice in s tem zaščitite hrbtenico.

 

Štiri stvari, ki bi jih morali narediti takoj po treningu

Foto: Fizkes / Getty Images Plus via Getty Images