Naredite si pico z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

ogljikovih hidratov

Če želite vnesti manjšo količino ogljikovih hidratov, poskusite to pico. Verjemite, ne bo vam žal.

Če iz prehrane izločimo ali zmanjšamo količino kruha, sladkane kave in drugih živil z enostavnimi ogljikovimi hidrati, ima to lahko veliko zdravstvenih prednosti. Prehrana z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov lahko namreč pomaga pri zmanjšanju tveganja nastanka diabetesa tipa 2, metabolnega sindroma, bolezni srca in lahko zniža tudi krvni tlak.

Res pa je, da velikokrat prav hrepenimo po ogljikovih hidratih, kot sta npr. pica in čokolada. Čeprav je povsem v redu poseči tudi po tej hrani (vse v mejah normale), pravzaprav obstaja tudi enostaven način, kako zmanjšati vnos ogljikovih hidratov, brez da bi pri tem preveč spremenili okus hrane.

Pred vami je tako recept za pico, ki vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov. Potrebno je le zamenjati testo in za to je najbolje uporabiti cvetačo, ki je zelo zdrava, saj vsebuje vitamine C in K, folate ter vlaknine.

Testo:

½ kg cvetače

1 jajce

100 g mocarele

3 žlice parmezana

1 žlička soli

Priprava:

1. Cvetačo operite in jo razrežite ter kuhajte 20 minut. Ko se zmehča, jo dobro odcedite in posušite s papirnato brisačo. Nato iz nje naredite pire.

2. Zmešajte jajce, naribajte mocarelo, dodajte parmezan in sol ter to zmes vmešajte v pire.

3. Nato na peki papirju oblikujte okroglo testo za pico ter ga 20 minut pecite v pečici, segreti na 180-200 stopinj Celzija (odvisno od pečice).

4. Ko testo dobi zlato barvo, ga vzemite iz pečice in pustite 5 minut, da se malce ohladi, nato pa nanj nadevajte nadev po vaši želji. Vse skupaj dajte v pečico še za 5 minut, da se sir, ki ste ga dodali kot nadev, stopi. Pa dober tek!

 

Zdrav avokadov toast, pripravljen v 5 minutah

Foto: nata_vkusidey / iStock / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr