Nasveti, kako varno in hitro odtaliti meso

kako varno odtaliti meso

Se sprašujete, kako varno odtaliti meso, obenem pa izbrati hitro metodo? S pomočjo naših nasvetov boste dosegli oboje.

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste pozabili iz zamrzovalnika pravočasno vzeti zamrznjeno meso. V takšnem primeru ne skrbite, saj obstajajo povsem varni načini, kako ga hitro odtaliti.

Kako varno odtaliti meso?

Najboljši in najbolj varen način za odtajanje mesa je, če ga čez noč pustimo v hladilniku. Morski sadeži in živalsko meso lahko tako ostanejo v hladilniku še dan ali dva, medtem ko lahko odtaljeno rdeče mesto (govedina, svinjina, jagnjetina) v hladilniku ostanejo tudi do pet dni. Kakšne pa so še druge varne metode?

Mikrovalovna pečica

Ta metoda je idealna za manjše kose mesa, kot je npr. piščančje meso. V mikrovalovni pečici se bo meso odtalilo (odvisno od velikosti) v nekaj minutah do največ 10 minutah.

Hladna voda

Če nimate mikrovalovne pečice, dajte meso v plastično vrečko in v hladno vodo. Vodo menjavajte na 30 minut.

Ali lahko pripravljamo zamrznjeno meso?

Verjeli ali ne, povsem varno je kuhati ali peči zamrznjeno meso. V tem primeru boste edino potrebovali skoraj polovico več časa za pripravo jedi. Pomembno pa je, da ga ne pečete na prenizki temperaturi, saj bi za odtajanje potrebovalo preveč časa, obenem pa to varna metoda odtajanja mesa.

 

 

12 živil, ki jih za zajtrk ne bi smeli jesti

Foto: karandaev / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs