S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom
Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom. ...
Poskusite presne torte in peciva – brez vsebnosti sladkorja in brez kesanja. Okusne sladice, kot so torte brez sladkorja, so tudi zdrave …
1 + ½ skodelice kokosa, 1 skodelica pekan orehov, 2 skodelici indijskih oreščkov, 1 skodelica + 10 dateljnov, 2 + ½ skodelice drobno naribanega korenja, 1 skodelica orehov, ¾ žličke cimeta, ½ žličke muškatnega oreščka, ½ skodelice vode, 3 žlice agavinega sirupa, 1 vaniljeva palčka, 1/3 skodelice kokosovega olja, sok cele limone
Za podlago torte dodajte v mešalnik 1 skodelico kokosa, 1 skodelico pekan orehov in 1 skodelico indijskih oreščkov, predhodno jih pustite, da se zmehčajo v vodi in dobro zblendirajte. Zatem mešanici dodajte 10 dateljnov in blendirajte, dokler ne dobite lepljive zmesi.
Zmes pretlačite v blago namazan model za torto in oblikujte podlago, pustite v hladilniku, da se strdi.
Za kremo v mešalnik dodajte orehe in skodelico dateljnov in dobro premešajte maso. Dodajte ½ skodelice kokosa, cimet in muškatni orešček in še enkrat zblendirajte, dodajte naribano korenje in zmešajte tako, da bo v masi vse enakomerno razporejeno.
Kremo dodajte na podlago od torte, izravnajte in vrnite v hladilnik, da se strdi.
Za glazuro zblendirajte 1 skodelico indijskih oreščkov, vodo, agavin sirup, semena iz vaniljeve palčke in limonin sok. Dodajte stopljeno kokosovo olje in blendirajte, dokler ne dobite gladke kreme.
Glazuro nanesite na torto in vrnite v hladilnik, da se dobro ohladi. Pred serviranjem okrasite z malo mletimi oreščki po želji pomešanih z malo cimeta.
500 g surovih indijskih oreščkov, 350 g + 50 g borovnic, ¼ skodelice goji jagod, 2 žlici meda, 300 g surovih mandljev, ½ skodelice ovsenih kosmičev, ¼ skodelice kokosa, 125 g dateljnov, ½ skodelice kokosovega olja, ½ skodelice limoninega soka, 1 zamrznjena banana, 1 vaniljeva palčka
Medtem zagrejte ponev in vanjo dajte 350 g borovnic, goji jagode, med in 2 žlici vode na srednjo temperaturo, dokler se vsebina ne omehča. Pretlačite z vilicami in ohladite.
V mešalniku zmeljite mandlje, ovsene kosmiče in kokos. Dodajte nasekljane dateljne in mešajte, dokler se vse ne združi.
Obložite dno krožnega modela za torte s papirjem za peko, snemljiv obroč pa z acetatno folijo. Zmes napolnite v obložen model in dobro pritisnite in izravnajte.
Odcedite indijske oreščke in jih zmeljite v mešalniku. Dodajte kokosovo olje, limonin sok, nasekljano zamrznjeno banano, iz vaniljeve palčke semena in dobro združite, dokler ne postane kremasto. Dodajte borovničevo zmes in ponovno zamešajte.
Polnilo dajte v model na podlago, izravnajte in dobro ohladite v hladilniku preko noči. Pred serviranjem okrasite s preostalimi 50 g svežih borovnic.
2 skodelici pekan orehov, 1/3 skodelice dateljnov brez koščic, 2 vaniljevi palčki, ½ žličke cimeta, 2 ščepca morske soli, ½ skodelice vode, 3 skodelice indijskih oreščkov, ½ skodelice + 2 žlici javorjevega sirupa, 1/3 skodelice + 2 žlici kokosovega olja, 2 žlici kakavovega masla, 1,5 žlice matcha čaja v prahu
Iz hladilnika vzemite podlago in z okroglim modelom naredite podlage za tortice. Nanje položite čvrsto polnilo iz modelov za mafine in okrasite po želji.
Najboljše sestavine za smuti, ki glede na znanstvene raziskave upočasnjujejo staranje
Foto: Cavan Images / Getty Images Plus via Getty Images