Poskusite te okusne presne torte, ki ne vsebujejo sladkorja

presne torte

Poskusite presne torte in peciva – brez vsebnosti sladkorja in brez kesanja. Okusne sladice, kot so torte brez sladkorja, so tudi zdrave …

Recepti za presne torte

Torta iz korenja
Sestavine:

1 + ½ skodelice kokosa, 1 skodelica pekan orehov, 2 skodelici indijskih oreščkov, 1 skodelica + 10 dateljnov, 2 + ½ skodelice drobno naribanega korenja, 1 skodelica orehov, ¾ žličke cimeta, ½ žličke muškatnega oreščka, ½ skodelice vode, 3 žlice agavinega sirupa, 1 vaniljeva palčka, 1/3 skodelice kokosovega olja, sok cele limone

Priprava:
 1. Za podlago torte dodajte v mešalnik 1 skodelico kokosa, 1 skodelico pekan orehov in 1 skodelico indijskih oreščkov, predhodno jih pustite, da se zmehčajo v vodi in dobro zblendirajte. Zatem mešanici dodajte 10 dateljnov in blendirajte, dokler ne dobite lepljive zmesi.

 2. Zmes pretlačite v blago namazan model za torto in oblikujte podlago, pustite v hladilniku, da se strdi.

 3. Za kremo v mešalnik dodajte orehe in skodelico dateljnov in dobro premešajte maso. Dodajte ½ skodelice kokosa, cimet in muškatni orešček in še enkrat zblendirajte, dodajte naribano korenje in zmešajte tako, da bo v masi vse enakomerno razporejeno.

 4. Kremo dodajte na podlago od torte, izravnajte in vrnite v hladilnik, da se strdi.

 5. Za glazuro zblendirajte 1 skodelico indijskih oreščkov, vodo, agavin sirup, semena iz vaniljeve palčke in limonin sok. Dodajte stopljeno kokosovo olje in blendirajte, dokler ne dobite gladke kreme.

 6. Glazuro nanesite na torto in vrnite v hladilnik, da se dobro ohladi. Pred serviranjem okrasite z malo mletimi oreščki po želji pomešanih z malo cimeta.

torte brez sladkorja korenje

Borovničeva torta
Sestavine:

500 g surovih indijskih oreščkov, 350 g + 50 g borovnic, ¼ skodelice goji jagod, 2 žlici meda, 300 g surovih mandljev, ½ skodelice ovsenih kosmičev, ¼ skodelice kokosa, 125 g dateljnov, ½ skodelice kokosovega olja, ½ skodelice limoninega soka, 1 zamrznjena banana, 1 vaniljeva palčka

Priprava:
 1. Indijske oreščke potopite v vodo in pustite okoli tri ure.
 2. Medtem zagrejte ponev in vanjo dajte 350 g borovnic, goji jagode, med in 2 žlici vode na srednjo temperaturo, dokler se vsebina ne omehča. Pretlačite z vilicami in ohladite.

 3. V mešalniku zmeljite mandlje, ovsene kosmiče in kokos. Dodajte nasekljane dateljne in mešajte, dokler se vse ne združi.

 4. Obložite dno krožnega modela za torte s papirjem za peko, snemljiv obroč pa z acetatno folijo. Zmes napolnite v obložen model in dobro pritisnite in izravnajte.

 5. Odcedite indijske oreščke in jih zmeljite v mešalniku. Dodajte kokosovo olje, limonin sok, nasekljano zamrznjeno banano, iz vaniljeve palčke semena in dobro združite, dokler ne postane kremasto. Dodajte borovničevo zmes in ponovno zamešajte.

 6. Polnilo dajte v model na podlago, izravnajte in dobro ohladite v hladilniku preko noči. Pred serviranjem okrasite s preostalimi 50 g svežih borovnic.

torte brez sladkorja

Tortice z matcha zelenim čajem
Sestavine:

2 skodelici pekan orehov, 1/3 skodelice dateljnov brez koščic, 2 vaniljevi palčki, ½ žličke cimeta, 2 ščepca morske soli, ½ skodelice vode, 3 skodelice indijskih oreščkov, ½ skodelice + 2 žlici javorjevega sirupa, 1/3 skodelice + 2 žlici kokosovega olja, 2 žlici kakavovega masla, 1,5 žlice matcha čaja v prahu

Priprava:
 1. V mešalnik dodajte pekan orehe in drobno zmeljite. Dodajte dateljne, semena iz ene vaniljeve palčke, cimet in ščepec soli in dobro zblendirajte, da se združi. Zmes mora biti lepljiva in se mora lepo oblikovati. Če je preveč suha, dodajte malo vode in mešajte vse, dokler ne dobite želene teksture.
 2. Razvijte zmes na plošči in pustite, da se ohladi v hladilniku.
 3. V mešalnik dodajte predhodno natopljene indijske oreščke, javorjev sirup, kokosovo olje, kakavovo maslo, matcha čaj, semena ene vaniljeve palčke, ščepec soli in zelo malo vode in blendirajte, dokler ne dobite goste kreme. Če je zmes preveč gosta, dodajte še malo vode, a ne razredčite preveč.
 4. Pripravljeno zmes dodajte v namazane modele za mafine in dobro ohladite tako, da se učvrstijo in jih lažje odstranimo iz modelov.
 5. Iz hladilnika vzemite podlago in z okroglim modelom naredite podlage za tortice. Nanje položite čvrsto polnilo iz modelov za mafine in okrasite po želji.

torte brez sladkorja matcha

 

Najboljše sestavine za smuti, ki glede na znanstvene raziskave upočasnjujejo staranje

Foto: Cavan Images / Getty Images Plus via Getty Images