Recept: kavna torta s pridihom lešnika

kavna torta

Kave z veliko arome si ljubitelji kave po navadi privoščijo po kosilu namesto ali ob sladici. Zmeraj bolj priljubljene pa so postale slaščice, ki jih iz kave lahko pripravite doma. Naj vam nedeljsko popoldne polepša kavna torta z bogatim okusom kave in pridihom lešnika.

Novost, ki jo morate poskusiti vsi ljubitelji turške kave

Turškim aromatiziranim kavam Barcaffè Cimet, ki kavoljube razveseljuje v zimskem času in Barcaffè Irish Cream se pridružuje nova turška kava z veliko arome: Barcaffè Lešnik. Kljub temu, da leska s plodovi postreže šele jeseni, je Barcaffè okus po jeseni pričaral že spomladi.

RECEPT: Torta Barcaffè Lešnik

Slastno torto Barcaffè Lešnik si lahko pripravite kar sami doma. Med pripravo torte premislite, komu boste porazdelili 12 kosov. Verjemite, da bo to bolj zapleteno, kot njena enostavna priprava.

Za pripravo enostavne, a čudovite nedeljske torte brez pečenja potrebujete:

  • liter mleka
  • čokolado v prahu
  • 100 gramov sladkorja
  • kavo Barcaffè Lešnik
  • 750 g piškotov
  • 2 vrečki čokoladnega pudinga (100 g)
  • eno vrečko penaste kreme (42 g)
  • sveže borovnice (po želji)

1 Prvi korak je priprava kave Barcaffè Lešnik. Skuhamo pol litra vode – lahko dodamo skodelico vode več in si jo postrežemo ob pripravi torte. Dno pekača obložite s keksi. Prelijte jih z 1/3 kuhane kave, pri tem pa ne pozabite odliti skodelico kave zase.

2 Sladkor in obe vrečki pudinga zmešajte v večji skodelici. Dodajte 12 žlic hladnega mleka in mešajte tako dolgo, da dobite gladko zmes. Mleko segrevajte do vretja, nato zmanjšajte temperaturo, umaknite s štedilnika in v mleko vmešajte pripravljeno maso. Puding vrnite na štedilnik z zmerno temperaturo in vmes še naslednje dve do tri minute neprekinjeno mešajte z metlico.

3 Pol kuhanega pudinga prelijte po piškotih v pekaču. Na plast pudinga dodajte piškote, nato jih prelijte s kavo. Postopek ponovite: preostali puding ponovno prelijte čez piškote, nato dodajte novo plast piškotov in jih prelijte s kavo.

4 Pustite stati 30 minut, da se puding popolnoma ohladi.

Priprava kremaste pene

1 100 ml hladne vode vlijte v posodo in dodajte vsebino v vrečki. Najprej premešajte ročno, nato nadaljujte mešanje z električnim mešalnikom na največji hitrosti. Pena je dovolj trdna za nadev po približno treh minutah mešanja.

2 Na ohlajeno pecivo namažite kremasti nadev in potresite s čokolado v prahu. Da bo torta popolna, na kremasti nadev dodajte sveže borovnice (seveda po želji). Da bo puding dovolj strjen, postavite torto v hladilnik za dve do tri ure.

Namig za sladkosnede:

Preden torto postrežete, prelijte vsak kos posebej s stopljeno belo čokolado.

 

Veliko slastnih kavnih užitkov vam želimo in ne pozabite ob torti postreči tudi skodelico kave Barcaffè Lešnik.

Barcaffe Lešnik

Foto: Anna Pustynnikova / iStock / Getty Images Plus via Getty Images, PR