
Zato bi morali redno jesti mango …
Mango je sladko, tropsko sadje, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov, ki so odlični za zdravje našega srca, oči, kože, prebavnega in imunskega ...
Še ena sladica, ki je za prste oblizniti, obenem pa bo videti odlično in v velikonočnem vzdušju: velikonočni mafini.
1 Ubijte jajce in ga dobro stepite skupaj s sladkorjem ter vsebino vanilijevih strokov.
2 Dodajte jajčni liker (če bodo mafini za otroke, ga izpustite), rastlinsko olje in pinjenec ter dobro premešajte. Nato zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono ter sol. To zmes dodajte v mokro zmes in še enkrat dobro premešajte, da dobite gladko maso.
3 Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za mafine premažite z nekaj stopljenega masla ali pa uporabite papirnate posodice za mafine. Enakomerno jih napolnite z maso. Posipajte jih še z makovimi semeni in pecite 20-25 minut.
4 Vmes pripravite kremo. Stepite smetano in v njo primešajte vsebino stroka vanilije. Na koncu v smetano primešajte še jajčni liker (če bodo mafini za otroke, ga izpustite).
5 Mafine dajte iz pekača, počakajte, da se ohladijo ter jih okrasite s kremo. Tukaj pride na vrsto še kreativni del: povsem po želji jih okrasite še s čokoladnimi jajčki, kokosovo moko, barvnimi mrvicami … Velikonočni mafini bodo privabljali poglede in zelo slastni bodo!
V novi številki L&Z vas čaka tudi darilce: vrečka Kotányi pecilnega praška.
Foto: Rimma Bondarenko / iStock / Getty Images Plus via Getty Images, PR