S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom
Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom. ...
Še ena sladica, ki je za prste oblizniti, obenem pa bo videti odlično in v velikonočnem vzdušju: velikonočni mafini.
1 Ubijte jajce in ga dobro stepite skupaj s sladkorjem ter vsebino vanilijevih strokov.
2 Dodajte jajčni liker (če bodo mafini za otroke, ga izpustite), rastlinsko olje in pinjenec ter dobro premešajte. Nato zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono ter sol. To zmes dodajte v mokro zmes in še enkrat dobro premešajte, da dobite gladko maso.
3 Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za mafine premažite z nekaj stopljenega masla ali pa uporabite papirnate posodice za mafine. Enakomerno jih napolnite z maso. Posipajte jih še z makovimi semeni in pecite 20-25 minut.
4 Vmes pripravite kremo. Stepite smetano in v njo primešajte vsebino stroka vanilije. Na koncu v smetano primešajte še jajčni liker (če bodo mafini za otroke, ga izpustite).
5 Mafine dajte iz pekača, počakajte, da se ohladijo ter jih okrasite s kremo. Tukaj pride na vrsto še kreativni del: povsem po želji jih okrasite še s čokoladnimi jajčki, kokosovo moko, barvnimi mrvicami … Velikonočni mafini bodo privabljali poglede in zelo slastni bodo!
V novi številki L&Z vas čaka tudi darilce: vrečka Kotányi pecilnega praška.
Foto: Rimma Bondarenko / iStock / Getty Images Plus via Getty Images, PR