Recept: prikupni velikonočni mafini

velikonočni mafini

Še ena sladica, ki je za prste oblizniti, obenem pa bo videti odlično in v velikonočnem vzdušju: velikonočni mafini.

Sestavine za 8 mafinov:
  • 1 jajce
  • 270 g bele moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 ml pinjenca
  • 70 ml rastlinskega olja
  • 90 ml jajčnega likerja
  • 2 stroka Kotányi bourbonske vanilije
  • 1/2 vrečke Kotányi pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • ščepec soli
  • makova semena
Sestavine za kremo:
  • 250 g smetane za stepanje
  • 1 strok Kotányi bourbonske vanilije
  • 5 žlic jajčnega likerja
Priprava:

1 Ubijte jajce in ga dobro stepite skupaj s sladkorjem ter vsebino vanilijevih strokov.

2 Dodajte jajčni liker (če bodo mafini za otroke, ga izpustite), rastlinsko olje in pinjenec ter dobro premešajte. Nato zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono ter sol. To zmes dodajte v mokro zmes in še enkrat dobro premešajte, da dobite gladko maso.

3 Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za mafine premažite z nekaj stopljenega masla ali pa uporabite papirnate posodice za mafine. Enakomerno jih napolnite z maso. Posipajte jih še z makovimi semeni in pecite 20-25 minut.

4 Vmes pripravite kremo. Stepite smetano in v njo primešajte vsebino stroka vanilije. Na koncu v smetano primešajte še jajčni liker (če bodo mafini za otroke, ga izpustite).

5 Mafine dajte iz pekača, počakajte, da se ohladijo ter jih okrasite s kremo. Tukaj pride na vrsto še kreativni del: povsem po želji jih okrasite še s čokoladnimi jajčki, kokosovo moko, barvnimi mrvicami … Velikonočni mafini bodo privabljali poglede in zelo slastni bodo!

velikonočni mafini okrasitev

V novi številki L&Z vas čaka tudi darilce: vrečka Kotányi pecilnega praška.

pecilni prašek

Foto: Rimma Bondarenko / iStock / Getty Images Plus via Getty Images, PR