Recept: Slastni origanovi srčki

origanovi srčki

Ana Žontar Kristanc razkriva popoln recept za slastno presenečenje, s katerim boste razveselili najpomembnejše ženske v svojem življenju. Origanovi srčki so nekaj, kar morate poskusiti tudi vi.

Čas priprave: 15 minut

Količina: za dve osebi

Sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 1 tuba namaza Rio Mare Paté
  • 1–2 čajni žlički suhega origana
  • 1 jajce + 3 žlice vode za premaz

Priprava:

Listnato testo razvijemo in po sredini premažemo z namazom Rio Mare Paté. Potresemo z origanom in vsak stranski del prepognemo do polovice. Po sredini ponovno premažemo z namazom, potresemo z origanom in krajne robove zopet zavijemo. Vse skupaj zavijemo v papir za peko in položimo v hladilnik za eno uro. Ohlajeno testo zrežemo na debelino dobrega centimetra in oblikujemo v srce. Premažemo s stepenim jajcem z vodo in položimo na zgornjo tretjino pečice, segrete na 200 °C. Pečemo 10–12 minut, da se srčki zlato obarvajo.

Pa dober tek!

origanovi

Foto: PR